ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
02 Φεβ
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και τα προϊόντα των Μελών της προβάλλονται μέσα στα σούπερ μάρκετ Μασούτης από τις 24 Ιανουαρίου έως τις 5 Φεβρουαρίου 2024. Το μήνυμα «Το ‘ψαξες;» προτρέπει τους καταναλωτές να αναζητήσουν κατά τη διάρκεια των αγορών τους το σήμα «ΕΛΛΑ- ΔΙΚΑ ΜΑΣ» στις συσκευασίες των προϊόντων που ανήκουν στα Μέλη της και συμμετέχουν στην ενέργεια. Στα σούπερ μάρκετ Μασούτης υπάρχουν ενημερωτικά φυλλάδια, έχουν τοποθετηθεί δείκτες ραφιών και στα Grand Μασούτης έχουν τοποθετηθεί επιπλέον και stand προβολής. Ταυτόχρονα η ενέργεια προβάλλεται στο φυλλάδιο προσφορών, στην επίσημη ηλεκτρονική σελίδα της εταιρείας www.masoutis.gr και στα social media της εταιρείας όπου τρέχει παράλληλα μεγάλος διαγωνισμός στο facebook με 12 τυχερούς που θα κερδίσουν από ένα κουτί γεμάτο με προϊόντα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ!
14 Δεκ
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ «ενώνει» δυνάμεις με τη Specisoft, την πρώτη εταιρία ανάπτυξης εξειδικευμένου λογισμικού που εντάσσεται στην Κοινότητα, και που λειτουργεί από το 1987. Κύριο χαρακτηριστικό του νέου Μέλους της Κοινότητας είναι η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων λογισμικού σε θέματα που περιέχουν γνώση, υψηλή εξειδίκευση, ειδικούς αλγορίθμους βελτιστοποίησης και πολύ μεγάλης κλίμακας επεξεργασίας στοιχείων.
29 Νοε
H πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ διευρύνει το αποτύπωμά της με την ένταξη Rollex, που αποτελεί σήμερα τη Νο1 ελληνική βιομηχανία στα εργαλεία βαφής. Η Rollex ιδρύθηκε το 1958 από τον Στυλιανό Μαντούδη και δραστηριοποιείται στους τομείς παραγωγής ρολών, εργαλείων και αξεσουάρ βαφής. Η άψογη και ταχεία εξυπηρέτηση που παρέχει η εταιρεία στους πελάτες της, αλλά κυρίως η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των προϊόντων της, την καταξίωσε και την εδραίωσε ως την πρώτη επιλογή βιομηχανίας στον τομέα της. Το νέο Μέλος της Πρωτοβουλίας ξεχώρισε για την πρωτοπορία του στα εγχωρία δεδομένα και αναπτύχθηκε γρήγορα έχοντας ισχυρό επιχειρηματικό όραμα και πλάνο.
01 Νοε
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ διευρύνει την αριθμητική της βάση υποδεχόμενη στα Μέλη της την εταιρία ΑΦΟΙ Δ. ΚΟΡΟΝΤΖΗ, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της Συσκευασίας και Εξαγωγής Κορινθιακής Σταφίδας. Το νέο Μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με μακρά ιστορία στον κλάδο ενός παραδοσιακού προϊόντος, της Κορινθιακής σταφίδας. Λειτουργεί πριν από το 1890 και συγκαταλέγεται στις αρχαιότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
11 Οκτ
Δυναμική ήταν η παρουσία των 16 Μελών της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στη Διεθνή Έκθεση Anuga 2023, υποστηρίζοντας το one-stop-shop μήνυμα, έχοντας ως στόχο την προώθηση και ανάδειξη της αμιγούς ελληνικής επιχειρηματικότητας.
05 Οκτ
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ «ενώνει δυνάμεις» με την αμιγώς ελληνική εταιρία Viospiral, η οποία είναι η πρώτη που εντάσσεται στην Κοινότητα προερχομένη από τον κλάδο των Υδραυλικών ειδών, ξεκινώντας τη διαδρομή της από τον Πειραιά το 1974.
02 Οκτ
Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η 15η Ολομέλεια της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο Πλωμάρι Λέσβου, καθώς αποτελεί την έδρα τριών Μελών της Κοινότητας, του Ούζου Πλωμαρίου Ι. Βαρβαγιάννη και του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου και του τυροκομείου Θυμέλης, οι οποίοι ήταν οικοδεσπότες της.
19 Σεπ
Από την πρώτη ημέρα των καταστροφικών πλημμυρών η πρωτοβουλία ΑΜΚΕ ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ προχώρησε σε επικοινωνία με τους αρμόδιους Δήμους και τις τοπικές αρχές ώστε έγκαιρα και συντονισμένα να βρεθεί αλληλέγγυα στους κατοίκους της Θεσσαλίας. Καθώς ο καταστατικός και πρωταρχικός στόχος της Πρωτοβουλίας είναι η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, τα Μέλη στάθηκαν στο πλευρό των συμπολιτών μας.
06 Σεπ
Μετά από απόφαση της Ολομέλειας της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, της πρωτοπόρας Κοινότητας των ελληνικών παραγωγικών - μεταποιητικών επιχειρήσεων, δίνεται η δυνατότητα σε εταιρίες παροχής υπηρεσιών, που ενστερνίζονται τις αξίες του Οργανισμού, να στηρίξουν την Πρωτοβουλία και να συμμετέχουν στις δράσεις της.
06 Ιουλ
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συνεχίζει το ταξίδι της στο ελληνικό Λιανεμπόριο προχωρώντας σε μια νέα συνεργασία με τη Δ.Θανόπουλος Α.Ε, που είναι το μοναδικό ελληνικό σούπερ μάρκετ με ιστορία και εμπειρία 146 χρόνων. Από τις 6 Ιουλίου μέχρι και τις 9 Αυγούστου 2023 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερώνεται για την ενέργεια, με κεντρικό μήνυμα το «Το ‘ψαξες;» και ταυτόχρονα να γνωρίσει καλύτερα την πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τα S/M ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ θα προβάλλονται επιλεγμένοι κωδικοί προϊόντων των εταιριών-Μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στα καταστήματα και στο e- shop www.thanopoulos.gr, θα υπάρχει παρουσίαση της ενέργειας με σαλόνι στο Φυλλάδιο, παρουσίαση Δράσεων και Υλικό της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στα social media της Θανόπουλος, διανομή flyer και προβολή του ειδικά διαμορφωμένου spot στις 5 οθόνες του καταστήματος στη Ν. Ερυθραία.
14 Ιουν
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ με σκοπό την προώθηση του Σήματός της στο καταναλωτικό κοινό της Κρήτης, συνεργάζεται με τα σούπερ μάρκετ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 20 Ιουνίου 2023. Με κεντρικό μήνυμα της ενέργειας το «Το ‘ψαξες;», οι καταναλωτές της μεγαλονήσου, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στον Άγιο Νικόλαο, στην Ιεράπετρα και στη Σητεία έχουν τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια των αγορών τους να αναζητήσουν το σήμα «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» στις συσκευασίες των προϊόντων των εταιριών-Μελών, αλλά και να ενημερωθούν για την εμπορική προσφορά σε επιλεγμένα προϊόντα καθώς και για την Κοινότητα. Στην ενέργεια συμμετέχουν οι: Agrino, Ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ, KYKNOS, Βιολάντα, Endless EC, Αυγά Βλαχάκη, ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ, Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, Septona, 3αλφα, Coffee Island.
06 Ιουν
Από τις 31 Μαΐου μέχρι και τις 13 Ιουνίου πραγματοποιείται μια ακόμα συνέργεια της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο Λιανεμπόριο, σε συνεργασία με την ελληνική αλυσίδα Γαλαξίας, στο πλαίσιο της συνεχούς προβολής και ανάδειξης του σήματος της Κοινότητας. Ειδικότερα, στα 173 καταστήματα του ΓΑΛΑΞΙΑ – Το ελληνικό σούπερ μάρκετ, σε όλη την Ελλάδα για 2 εβδομάδες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερώνεται για την ενέργεια, με κεντρικό μήνυμα το «Το ‘ψαξες;». Ταυτόχρονα θα μπορεί να αναζητά κατά τις αγορές του τα προϊόντα που φέρουν το σήμα «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» και διατίθενται ειδική προσφορά. Αναλυτικά, οι πελάτες της αλυσίδας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ μέσα από την παρουσίαση της ενέργειας στο προωθητικό 15ήμερο Φυλλάδιο του ΓΑΛΑΞΙΑ – Το ελληνικό σούπερ μάρκετ, με σηματοδότηση ραφιών στα προϊόντα που περιλαμβάνονται στη Συνέργεια, με την ταυτόχρονη προβολή στα digital κανάλια ΓΑΛΑΞΙΑ, καθώς και με συνεργάτες-προωθήτριες σε συγκεκριμένες ημέρες, οι οποίες θα ενημερώνουν τους καταναλωτές για την Πρωτοβουλία.
30 Μαϊ
Η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ ενισχύει το αριθμητικό της εκτόπισμα και υποδέχεται την εταιρία GR.INOX - ΑΦΟΙ ΓΚΡΕΚΗ Ε.Π.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των ανοξείδωτων κατασκευών και εξοπλισμού. Το νέο Μέλος της Κοινότητας είναι μια αξιόπιστη, σύγχρονη εταιρεία, η οποία τις τελευταίες δεκαετίες συμμετέχει σημαντικά στην ανάπτυξη τεχνολογιών και εξοπλισμού για τη βιομηχανία τροφίμων. Η ιστορία της ξεκινά το 1974, όταν ο ιδρυτής της εταιρείας Αριστείδης Γκρέκης, ίδρυσε την εταιρεία «ΣΩΛΗΝΟΜΕΤΑΛΙΚΗ» με έδρα το Μοσχάτο Αττικής.
17 Μαϊ
Στις 24 Απριλίου 2023, στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής 59 ιδιοκτητών 90 καταστημάτων του Γερμανικού ομίλου REWE στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ- ΔΙΚΑ ΜΑΣ και καινοτόμων προϊόντων των Μελών της. Ο όμιλος REWE είναι ένας εκ των τεσσάρων μεγαλύτερων αλυσίδων λιανεμπορίου στη Γερμανία (κύκλος εργασιών 77 δις ευρώ), ο οποίος έχει συνεταιριστική δομή και περιλαμβάνει 6.000 καταστήματα λιανικής πώλησης στη Γερμανία και 3.500 σε άλλες χώρες. Αξιοσημείωτο είναι ότι το ήμισυ των καταστημάτων, τα οποία διαθέτει στη Γερμανία ανήκουν σε ιδιώτες. Η ανωτέρω επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο διοργάνωσης ετησίως 1–2 επισκέψεων διευθυντικών στελεχών και ιδιοκτητών καταστημάτων REWE με υψηλή αξιολόγηση εντός του ομίλου σε ξένες αγορές προκειμένου να διερευνήσουν τις τάσεις του λιανικού εμπορίου σε διεθνές επίπεδο, να εξοικειωθούν με τη λειτουργία ξένων αγορών, να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις με τοπικές αλυσίδες λιανικής πώλησης και να γνωρίσουν νέους δυνητικούς προμηθευτές και προϊόντα.
12 Μαϊ
Από τις 3 μέχρι και τις 17 Μαΐου, η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ προχωρά σε μια ακόμα συνέργεια στο Λιανεμπόριο με την πανελλαδικής εμβέλειας αλυσίδα My Μarket. Σκοπός της συγκεκριμένης δράσης, όπως και του συνόλου των ενεργειών που έχει πραγματοποιήσει η Κοινότητα στο Λιανεμπόριο, είναι η προβολή και προώθηση του Σήματός της σε όλη τη χώρα.
30 Μαρ
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο τη δημιουργία κοινών δράσεων για τη στήριξη της ανάπτυξης των επιχειρήσεων/Mελών, την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της έρευνας και της διασύνδεσης των αποφοίτων του ΟΠΑ με την αγορά εργασίας.
30 Μαρ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκε το αποτύπωμα της Πρωτοβουλίας, οι δράσεις και οι συνέργιες των Μελών κατά τη διετία 2021 – 2023 και ακολούθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας.
28 Μαρ
Με κοινό περίπτερο που δημιουργήθηκε από 17 εταιρίες-Μέλη, συνολικής έκτασης 610 τ.μ., ενιαία σηματοδότηση και με χρώμα το χαρακτηριστικό μπλε της Πρωτοβουλίας, η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ είχε εντυπωσιακή παρουσία στη foodexpo 2023. Στην Έκθεση συμμετείχαν οι εταιρίες: Agrino, Λουξ, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΗΛΙΟΣ, Ζύμη Ψαχνών, Βιολάντα, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Μανδρέκας, Sativa, Κρόκος Κοζάνης, Χιών, Θυμέλης, Μύλοι Δάκου, Γεωδή, Οικογένεια Βολιώτη, Οικογένεια Χριστοδούλου, EUROCERT. Παράλληλα, με δικά τους περίπτερα είχαν παρουσία οι εταιρίες-Μέλη: Νιτσιάκος, Ούζο Βαρβαγιάννη, Τρικαλινός, Φάρμα Κουκάκη, Ιωνική Σφολιάτα, Evlogia.
15 Φεβ
Την Κοπή της Πίτας 2023 πραγματοποίησε η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στην Εύβοια το διήμερο 11 και 12 Φεβρουαρίου παρουσία σημαντικού αριθμού Μελών, προσκεκλημένων Δημοσιογράφων, που συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αυτή την εκδήλωση, και των οικογενειών τους. Οι οικοδεσπότες του διημέρου ήταν οι εταιρίες-Μέλη Ζύμη Ψαχνών, Δίρφυς και SABO.
17 Ιαν
Η νέα τηλεοπτική καμπάνια της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ είναι στον αέρα από 1η Ιανουαρίου 2023 με στόχο να προβάλει το Σήμα της Πρωτοβουλίας, που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της, καθώς και τις αξίες που πρεσβεύει.
12 Δεκ
Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη Καθηγητών και 50 φοιτητών του τρίτου έτους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στις εγκαταστάσεις της εταιρίας-Μέλους της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ Vitex στον Ασπρόπυργο.
28 Νοε
H πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ επεκτείνεται καλωσορίζοντας στην οικογένειά της την αμιγώς ελληνική εταιρεία Mediline Isothermal Solutions Α.Ε., η οποία εξειδικεύεται στην Έρευνα, Ανάπτυξη, Παραγωγή και Εμπορία Θερμοκρασιακά Ελεγχόμενων Συσκευασιών.
14 Νοε
Η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ πραγματοποίει μέσα από τα Μέλη της μια σημαντική πανελλαδικού χαρακτήρα δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης με τελικούς αποδέκτες μαθητές Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολεία όλης της χώρας.
14 Σεπ
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ επεκτείνεται περαιτέρω με την ένταξη μίας ακόμα αμιγώς ελληνικής εταιρίας, της Nikolopoulou foods. Το νέο Μέλος της Πρωτοβουλίας έχει μία ιστορική διαδρομή, που ξεκίνησε το 1989 με την παραγωγή καινοτόμων για την εποχή τροφίμων, και συγκεκριμένα spring rolls.
28 Ιουν
Σημαντικές διακρίσεις έλαβαν 7 Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο πλαίσιο των MADE IN GREECE 2022. Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε μία λαμπερή τελετή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 20 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο. Η διοργάνωση αποτελεί μία μεγάλη γιορτή της παραγωγής στην Ελλάδα, την οποία έχει εμπνευστεί η Ελληνική Ακαδημία Μάρκετινγκ και έχει ως στόχο την ενδυνάμωση και διάδοση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου καινοτομίας και εξωστρέφειας, που απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις της παραγωγής και του μάρκετινγκ.
17 Μαϊ
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ γιόρτασε τα 10 χρόνια της! Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 η 10ετής επετειακή εκδήλωση από την ίδρυση της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στον Φάρο, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσία Πολιτικών και Επιχειρηματιών.
05 Απρ
Την Τρίτη 22 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε υβριδικά η 12η κλειστή Ολομέλεια και η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, με την ευγενική φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του Μέλους Vitex. Ειδικότερα, χαιρετισμό απηύθυνε ο Αρμόδιος Γιαννίδης, CEO της Vitex και Μέλος του ΔΣ της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και στη συνέχεια πραγματοποίησε εναρκτήρια ομιλία ο Πρόεδρος του ΔΣ της Πρωτοβουλίας, Άγις Πιστιόλας. Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Κοινότητας με τη σειρά του καλωσόρισε τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, ο οποίος απηύθυνε ολιγόλεπτο χαιρετισμό.
17 Μαρ
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ είχε ισχυρή παρουσία στη Foodexpo 2022 αφού συμμετείχαν συνολικά 28 Μέλη της, τόσο στο κοινό περίπτερο της Κοινότητας, που προκάλεσε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις, όσο και σε ξεχωριστά περίπτερα στα Hall 1,2 και 3 της Έκθεσης. Ειδικότερα, στη μεγαλύτερη Έκθεση Τροφίμων και Ποτών στη Ν.Α. Ευρώπη, συμμετείχαν 16 Μέλη στο ειδικά διαμορφωμένο στα χρώματα της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ κοινό περίπτερο και συγκεκριμένα οι: Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βιολάντα, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Θυμέλης, Μύλοι Δάκου, Forlabels, Flexia, Elikon Graphic Arts, Organic 3S και η EUROCERT. Επιπλέον, σε ξεχωριστά περίπτερα είχαν παρουσία οι εταιρίες-Μέλη: Νιτσιάκος, ΑΓΑΝ, ΗΛΙΟΣ, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, Βιολάντα, Μανδρέκας, Χρυσά Αυγά, Tottis Pack, Κρόκος Κοζάνης, ΧΙΩΝ, Τρικαλινός, ΓΕΩΔΗ, Φάρμα Κουκάκη, Ιωνική Σφολιάτα.
08 Μαρ
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών και η Ελληνική Παραγωγή πραγματοποίησαν διαδικτυακό webinar στις 9 Φεβρουαρίου 2022 με θέμα: «COVID -19 / Αλήθειες & Μύθοι».
01 Μαρ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα: «Σύνδεση της οικονομίας της Φιλοξενίας με την οικονομία της Παραγωγής», που συνδιοργανώθηκε από την Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου και την πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis, στο Ηράκλειο Κρήτης.
17 Φεβ
Η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου και η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ ενώνουν δυνάμεις και διοργανώνουν Ημερίδα με Θέμα: «Σύνδεση της οικονομίας της Φιλοξενίας με την οικονομία της Παραγωγής», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022 στο ξενοδοχείο Aquila Atlantis, στο Ηράκλειο Κρήτης.
07 Φεβ
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ ενδυναμώνεται με την ένταξη της εταιρίας Polyplast με έδρα την Αυλώνα, η οποία ιδρύθηκε το 1981 και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής πλαστικών ειδών συσκευασίας. Το νέο Μέλος της Κοινότητας, η εταιρεία «ΠΟΛΥΠΛΑΣΤ Ε.Π.Ε», απευθύνεται σε ποικίλο φάσμα επιχειρήσεων με εξειδικευμένες λύσεις πρωτογενούς και δευτερογενούς συσκευασίας, όπως τσάντες πολυαιθυλενίου παντός τύπου, φιλμ συρρίκνωσης, courier bags και πολλά ακόμα προϊόντα. Σε όλη την πορεία της, ανανεώνει συστηματικά τον μηχανολογικό εξοπλισμό της, που αποτελείται από μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας καθιστώντας την μια από τις πιο σύγχρονες παραγωγικές εταιρίες του κλάδου.
11 Ιαν
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ καλωσορίζει στα Μέλη της την εταιρία Coffee Island, την κορυφαία ελληνική αλυσίδα καφεστίασης στην χώρα μας, και την πρώτη που εντάσσεται στην Κοινότητα, η οποία διαθέτει σήμερα ένα δίκτυο 432 καταστημάτων σε 97 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και σε 55 σημεία στο εξωτερικό. Η Coffee Island ξεκίνησε το 1999 από την Πάτρα, όπου διατηρεί την έδρα της. Στις ιδιόκτητες, παραγωγικές εγκαταστάσεις επεξεργασίας καφέ και αποθήκευσης στην Πάτρα επεξεργάζονται και καβουρδίζονται 1400 τόνοι καφέ το χρόνο αποκλειστικά για την κάλυψη των αναγκών του δικτύου της. Το νέο Μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ υποστηρίζει την άμεση και μακροχρόνια συνεργασία με μεμονωμένους παραγωγούς ή συνεταιρισμούς στις χώρες παραγωγής του καφέ, θέτοντας ως πυλώνα της εταιρικής κουλτούρας και δράσης της το direct trade.
29 Νοε
Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 12 Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετείχαν στην Ημέρα Καριέρας του ΟΑΕΔ στην Αθήνα, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, αφού η προσέλευση των υποψηφίων ξεπέρασε τα 2.000 άτομα.
23 Νοε
Συμμετέχοντας στο επετειακό έτος των 50 χρόνων ΓΑΛΑΞΙΑΣ – Το ελληνικό σούπερ μάρκετ, από τις 17 μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου πραγματοποιείται μια ακόμα συνέργια της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο Λιανεμπόριο σε συνεργασία με την ελληνική αλυσίδα, στο πλαίσιο της συνεχούς προβολής και ανάδειξης του σήματος «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ».
11 Νοε
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ καλωσορίζει στα Μέλη της την αμιγώς ελληνική εταιρία 3αλφα, η οποία δραστηριοποιείται στην επεξεργασία και τυποποίηση οσπρίων και ρυζιών, και με την ένταξή της θα συμβάλλει στις στοχευμένες δράσεις στο πλαίσιο των Συνεργιών των Μελών εντός κι εκτός της χώρας.
25 Οκτ
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ καλωσορίζει στα Μέλη της μια ακόμα παραγωγική-μεταποιητική εταιρία, το Ελαιόλαδο Πηλίου Οικογένεια Βολιώτη. Έχοντας επιτυχώς πιστοποιηθεί από την Ελληνική, πολυεθνική εταιρία EUROCERT, για την ελληνικότητα της Έδρας, Παραγωγής και Ιδιοκτησίας της η εταιρία Οικογένεια Βολιώτη με την ένταξή της συνεισφέρει στο όραμα της Πρωτοβουλίας.
20 Οκτ
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ καλωσορίζει στα Μέλη της την Ιωνική Σφολιάτα Α.Ε., μια εταιρία κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης και σφολιάτας που ιδρύθηκε το 1991 και στο πέρασμα του χρόνου έχει μετεξελιχθεί σε μια από τις σημαντικότερες αμιγώς ελληνικές εταιρίες, η οποία στηρίζει την εγχώρια παραγωγή και οικονομία.
14 Οκτ
Η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ επεκτείνει την παρουσία της σε νέες κατηγορίες και εντάσσει στα Μέλη της την εταιρία Πρόκος Α.Ε., μια σημαντική εταιρία του κλάδου προϊόντων οικιακής χρήσης, που ενισχύει τη δυναμική και το όραμα της Κοινότητας για υγιή επιχειρηματικότητα και ανάδειξη του σύγχρονου παραγωγικού πολιτισμού της χώρας.
05 Οκτ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 11η Ολομέλεια της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στη Λάρισα, που αποτελεί κομβικό παραγωγικό κέντρο της χώρας, το διήμερο 2 και 3 Οκτωβρίου 2021. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας και Εκπρόσωπος της Περιφέρειας, Γεώργιος Λαδόπουλος και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμαρχου, Εκπρόσωπος του Δήμου Λαρισαίων, Παναγιώτης Νταής.
21 Σεπ
Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, με 27 εταιρίες-Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και περισσότερους από 1000 εταιρικούς εθελοντές, τις οικογένειες και τους φίλους τους που έδρασαν ταυτόχρονα σε 20 σημεία πανελλαδικά, πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες εταιρικές περιβαλλοντικές δράσεις. Ειδικότερα, η 1η Πανελλαδική Περιβαλλοντική δράση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ προγραμματίστηκε στην παραπάνω ημερομηνία αφενός λόγω της καθιέρωσης του 3ου Σαββάτου του Σεπτεμβρίου ως «Παγκόσμια ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών, Ποταμών και Δασών», αλλά και με γνώμονα τη σημαντική καταστροφή που υπέστησαν λόγω πυρκαγιών πολλές περιοχές της χώρας μας. Οι εταιρίες-Μέλη που συμμετείχαν ήταν η AGRINO, η ΕΨΑ, η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ, η ΑΓΑΝ, η Ευβοϊκή Ζύμη, η SKAG, η Κύκνος, η Βιολάντα, το Κτήμα Γεροβασιλείου, η Endless- Ευρωχαρτική, η Απόστολος Παπαδόπουλος, η Καλλικούνης, η Βιβλία Χώρα, η Πυρήνας, η Χιών, η Μύλοι Δάκου, η Γεωδή, η ΜΕΒΓΑΛ, η Οικογένεια Στεργίου, η VITEX, η Forlabels, η Flexia, η Elikon, η Φάρμα Κουκάκης, η SABO, η SEPTONA και η EUROCERT.
09 Αυγ
O Κωνσταντίνος Μίχαλος με επιτυχημένη πολυετή θητεία ως Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ικανότατος επιχειρηματίας με όραμα και αξίες, υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στους συνεργάτες και στους εργαζόμενους του. Το ελληνικό επιχειρείν, στο οποίο συνέβαλε ουσιαστικά, είναι πλέον φτωχότερο μετά την απρόσμενη απώλειά του.
09 Αυγ
O Κωνσταντίνος Μίχαλος με επιτυχημένη πολυετή θητεία ως Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, ικανότατος επιχειρηματίας με όραμα και αξίες, υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός στους συνεργάτες και στους εργαζόμενους του. Το ελληνικό επιχειρείν, στο οποίο συνέβαλε ουσιαστικά, είναι πλέον φτωχότερο μετά την απρόσμενη απώλειά του.
06 Ιουλ
Υπό την Αιγίδα της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και άλλων φορέων πραγματοποιήθηκε το 21ο Συνέδριο Marketing και Πωλήσεων με θέμα: "Ποιες ενέργειες απαιτούνται στη μετά Covid εποχή για την ανάπτυξη της Βιομηχανίας του Εμπορίου και των Υπηρεσιών της χώρας μας", την Παρασκευή 25 Ιουνίου. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου αναλύθηκαν επίκαιρα ζητήματα σχετικά με την πανδημία, τον ελληνικό επιχειρηματικό στίβο και τις νέες καταναλωτικές συνήθειες. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και απένειμε βραβεία στις διακριθείσες εταιρίες, μεταξύ των οποίων και Μέλη της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.
03 Ιουν
Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά, το Μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η Οικογένεια Στεργίου, φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της τον αξιότιμο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κύριο Κωστή Χατζηδάκη, καθώς και τον αξιότιμο Διοικητή του ΟΑΕΔ κύριο Σπύρο Πρωτοψάλτη, παρουσία του Προέδρου του ΔΣ της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ κυρίου Άγι Πιστιόλα και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας κυρίου Δημήτρη Στεργίου την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021. Ειδικότερα, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε έγινε εκτενής παρουσίαση των δράσεων, καθώς και των νέων εκσυγχρονισμένων εργαλείων του ΟΑΕΔ. Κύριο μέλημα του Οργανισμού είναι η μείωση της ανεργίας στη χώρα μας, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες τόσο των εργαζομένων, όσο και των επιχειρήσεων θέτοντας νέες πολιτικές απασχόλησης και αναπτύσσοντας το ανθρώπινο δυναμικό του.
17 Μαϊ
2021 Σε πάνελ στο Delphi Economic Forum 2021 το Σάββατο 15 Μαΐου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η Ομάδα Πρωτοβουλίας εκφράζοντας το όραμα και τους στόχους για τη Σύνδεση και την Ανάδειξη της Οικονομίας της Φιλοξενίας και της Ελληνικής Διατροφής: Μια πρόταση για βιώσιμα διατροφικά οικοσυστήματα και ευζωία.
12 Απρ
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η οποία επεκτάθηκε σε νέα προϊοντική κατηγορία, υποδέχεται στα Μέλη της τη SABO S.A., την ελληνική εταιρεία που συνεχίζει να γράφει τη δική της ιστορία στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά προσφέροντας ολοκληρωμένες βιομηχανικές λύσεις “made in Greece”.
06 Απρ
Μέσω της διαχρονικής συνεργασίας της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ με την Κ.Ε.Δ.Ε, τα Μέλη ολοκλήρωσαν πρόσφατα τις αποστολές σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης προς τους κατοίκους της Ελασσόνας και της ευρύτερης περιοχής που επλήγησαν έντονα το προηγούμενο διάστημα από επανειλημμένες σεισμικές δονήσεις.
30 Μαρ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, την Πέμπτη 18 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της οποίας απηύθυναν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη και η Πρόεδρος του CSR Hellas, του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Μαρία Αλεξίου.
23 Μαρ
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ καλωσορίζει στα Μέλη της τη SEPTONA, μία από τις πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενες Ελληνικές εταιρίες στην αγορά των προϊόντων προσωπικής περιποίησης, που ιδρύθηκε το 1975 και εξαγοράστηκε 100% από το Θωμά και την Καλλιρόη Ευαγγελίου το 1990, οπότε και ξεκίνησε η μεγάλη ανάπτυξή της. Ειδικότερα, εστιάζοντας στην καθετοποίηση της παραγωγής και στις εξαγωγές η SEPTONA σήμερα έχει περάσει στη δεύτερη γενιά, συνεχίζοντας το έργο των δημιουργών της με τις ίδιες επαγγελματικές και ηθικές αξίες. Στα 4 εργοστάσιά της στην Ελλάδα, παράγονται πάνω από 1.500 κωδικοί προϊόντων τα οποία διακινούνται και στις 70 χώρες που εξάγει, μέσω των 5 κέντρων διανομής που διαθέτει στην Ευρώπη. Η σταθερά ανοδική πορεία που ακολουθεί οφείλεται στην επένδυση σε στρατηγικούς πυλώνες όπως, η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, η έρευνα για ανταπόκριση στις μεταβαλλόμενες ανάγκες, η στοχευμένη επικοινωνία της μάρκας με τους καταναλωτές και η στρατηγική επένδυση στη σχέση βρέφους-μητέρας.
18 Μαρ
Μέχρι τις 6 Απριλίου συνεχίζεται η πρώτη ενέργεια της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στο Λιανεμπόριο για το 2021 με σκοπό την προβολή και προώθηση του Σήματος της Πρωτοβουλίας στο καταναλωτικό κοινό σε συνεργασία με την Δ.Θανόπουλος Α.Ε, που αποτελεί μια 100% Ελληνική οικογενειακή εταιρεία και το μοναδικό ελληνικό σούπερ μάρκετ με ιστορία και εμπειρία 144 χρόνων. Μετά την επιτυχία και τη θερμή αποδοχή της δράσης από το κοινό το προηγούμενο διάστημα, από τις 17 Μαρτίου η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ έχει νέα, δυναμική εμφάνιση στο κατάστημα Θανόπουλος στη Νέα Κηφισιά με κεντρικό μήνυμα της ενέργειας «Το ‘ψαξες;». H «γέννηση» της κοινής αυτής δράσης προέκυψε με στόχο την περαιτέρω αναγνωρισιμότητα του Σήματος ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ αλλά και την προτροπή προς τους καταναλωτές της αλυσίδας να το αναζητήσουν στις συσκευασίες των προϊόντων που ανήκουν στα Μέλη της Πρωτοβουλίας κατά τη διάρκεια των αγορών τους. Οι συμμετέχουσες εταιρίες είναι στο σύνολο τους 24 και διαθέτουν κωδικούς σε ειδική προσφορά. Συγκεκριμένα συμμετέχουν οι εταιρίες, Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, ΧΗΤΟΣ – ΖΑΓΟΡΙ, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, Ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Brava, Ευβοϊκή Ζύμη, KΥΚΝΟΣ, Petrou Nuts, Βιολάντα, Endless-Ευρωχαρτική, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Μανδρέκας, Χρυσά αυγά, Draculi Coffee, Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, ΧΙΩΝ, Κτήμα Σκούρα, Μύλοι Θράκης, Γεωδή και ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ.
16 Μαρ
Σε συνέχεια της διαχρονικής συνεργασίας της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ με την Κ.Ε.Δ.Ε, τα Μέλη εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς τους κατοίκους της Ελασσόνας και της ευρύτερης περιοχής που επλήγησαν από τις επανειλημμένες σεισμικές δονήσεις των τελευταίων ημερών και προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που έλαβαν.
04 Μαρ
Η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ πραγματοποιεί την πρώτη ενέργεια στο Λιανεμπόριο για το 2021, από τις 3 Μαρτίου μέχρι και τις 6 Απριλίου, με σκοπό την προβολή και προώθηση του σήματος της Πρωτοβουλίας στο καταναλωτικό κοινό σε συνεργασία με την Δ.Θανόπουλος Α.Ε, που είναι το μοναδικό ελληνικό σούπερ μάρκετ με ιστορία και εμπειρία 144 χρόνων. Η ενέργεια, με κεντρικό μήνυμα «Το ‘ψαξες;», προτρέπει τους καταναλωτές της αλυσίδας να αναζητήσουν κατά τη διάρκεια των αγορών τους το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στις συσκευασίες των προϊόντων που ανήκουν στα Μέλη της Πρωτοβουλίας. Με αυτό τον τρόπο το κοινό έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για την ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, αλλά και για τα προϊόντα των εταιριών-Μελών, που διαθέτουν κωδικούς σε ειδική προσφορά. Οι συμμετέχουσες εταιρίες είναι στο σύνολο τους 24 και συγκεκριμένα, Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, ΧΗΤΟΣ – ΖΑΓΟΡΙ, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, Ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Brava, Ευβοϊκή Ζύμη, KΥΚΝΟΣ, Petrou Nuts, Βιολάντα, Endless-Ευρωχαρτική, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Μανδρέκας, Χρυσά αυγά, Draculi Coffee, Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, ΧΙΩΝ, Κτήμα Σκούρα, Μύλοι Θράκης, Γεωδή και ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ.
04 Φεβ
Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η εποικοδομητική διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ των Μελών της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021. Ειδικότερα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, επεσήμανε τη σημασία της τακτικής επικοινωνίας με την ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ με στόχο την αποτελεσματική συζήτηση για την αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων που απασχολούν τις παραγωγικές εταιρίες με Ιδιοκτησία και Έδρα στην Ελλάδα.
19 Ιαν
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ επεκτείνεται με την ένταξη της επιχείρησης Καρύδης Labels, που δραστηριοποιείται στον χώρο των εκτυπώσεων και της συσκευασίας από το 1986 και έχει έδρα την Τρίπολη Αρκαδίας. Ειδικότερα, η Καρύδης Labels, ιδρύθηκε από τον Παναγιώτη Καρύδη, ο οποίος διαθέτοντας πολυετή εμπειρία τόσο στο τεχνικό όσο και στο διοικητικό κομμάτι εισήγαγε καινοτόμες και σύγχρονες μεθόδους τυπογραφίας καθιστώντας την επιχείρηση ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Το 2010 τα ηνία ανέλαβε η 3η γενιά, ο Ηλίας Καρύδης, φέρνοντας νέο αέρα στην επιχείρηση και δημιουργώντας τμήμα graphic design και ψηφιακών εκτυπώσεων offset. Λίγα χρόνια αργότερα, το νέο Μέλος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, μπήκε δυναμικά στον κλάδο της ετικετοποιίας, επενδύοντας σε σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, καθιστώντας την εταιρεία μια κάθετη, ολοκληρωμένη παραγωγική μονάδα στον κλάδο των γραφικών τεχνών, ενώ το 2015 εισήλθε και το νεότερο μέλος, η Βαλίνα Καρύδη, δίνοντας έναν πιο εξωστρεφή χαρακτήρα στην εταιρεία.
12 Ιαν
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ καλωσορίζει τη Φάρμα Κουκάκη ΑΕ, που αποτελεί μία σημαντική Ελληνική εξωστρεφή επιχείρηση με ισχυρή παρουσία στη χώρα μας και σε 20 αγορές του εξωτερικού. Η Έδρα, η Παραγωγή, η Ιδιοκτησία της εταιρίας και η πρώτη ύλη με την οποία παράγονται τα υψηλής ποιότητας γαλακτοκομικά προϊόντα της, είναι αμιγώς Ελληνικά. Η επιχείρηση εντάσσεται στη πρωτοβουλία ΕΛΛΑ - ΔΙΚΑ ΜΑΣ έχοντας κοινά ιδανικά για την ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας. Η Φάρμα Κουκάκη παράγει γαλακτοκομικά προϊόντα αποκλειστικά από Ελληνικό φρέσκο γάλα κορυφαίας ποιότητας. Έχοντας στήσει ένα ισχυρό δίκτυο πωλήσεων στη βόρεια Ελλάδα, κατέχει σημαντικά μερίδια αγοράς σε προϊόντα όπως το φρέσκο γάλα, το κεφίρ, το γάλα κακάο, οι κρέμες και το ρυζόγαλο.
22 Δεκ
Υπό την Αιγίδα της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ πραγματοποιήθηκε το 2ο Συνέδριο Family Business, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020, στο πλαίσιο του οποίου Μέλη της προχώρησαν σε ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις σχετικά με τη σημασία των οικογενειακών επιχειρήσεων και το σύγχρονο χαρακτήρα τους. Ειδικότερα, μία από τις πρώτες ομιλίες, με βάση το πρόγραμμα, πραγματοποίησε ο Αρμόδιος Γιαννίδης, CEO της Vitex και Μέλος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ο οποίος έκανε λόγο για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να φέρει μια επιχείρηση για να σημειώνει ιδιαίτερες επιδόσεις ενώ σχολίασε και εκείνα τα διαφοροποιητικά στοιχεία, που ακόμα και σε περιόδους κρίσης, κάνουν την εταιρία να διαγράφει λαμπρή πορεία. Στο δεύτερο μέρος του Συνεδρίου, ο Μιχάλης Τσαούτος, Γενικός Διευθυντής της ΕΨΑ και Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, περιέγραψε τη δική του εμπειρία και την πορεία που ακολούθησε τονίζοντας τη σημασία της επιμονής, της υπομονής και του ανοιχτού μυαλού στον επιχειρηματικό στίβο. Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης, συμμετείχε η Πόπη Σκαγιά Διευθύνουσα Σύμβουλος της SKAG και Μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η οποία τόνισε τη σημασία ύπαρξης των οικογενειακών επιχειρήσεων επισημαίνοντας την καθοριστική αξία τους και τους παράγοντες που την επηρεάζουν.
15 Δεκ
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ υποδέχεται στα Μέλη της μια ακόμα αμιγώς ελληνική εταιρία, την Elikon Graphic Arts, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα ότι συνεχώς αυξάνει τη δυναμική της και προωθεί τις αξίες και τη σημασία της ενίσχυσης της εγχώριας επιχειρηματικότητας. Ειδικότερα, η Elikon Graphic Arts είναι μια σύγχρονη βιομηχανική μονάδα η οποία, από το 2010, δραστηριοποιείται στον τομέα των επαγγελματικών εκτυπώσεων και της χάρτινης συσκευασίας. Αξιοποιώντας πλήρως καινοτόμες τεχνολογίες, παρέχει άριστες υπηρεσίες, σεβόμενη τις ανάγκες και τους χρόνους ενός εξαιρετικά απαιτητικού εταιρικού πελατολογίου. Από τη δημιουργία της έως σήμερα, διατηρεί αδιάλειπτα σταθερά ανοδική πορεία στην Ελληνική αγορά ενώ ενισχύει αποτελεσματικά τη «φωνή» και τη δυναμική της μέσω της ένταξής της στην ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.
08 Δεκ
Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησαν διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσίασαν τη νέα, διαχρονική συνεργασία τους, η οποία επισφραγίστηκε και με την υπογραφή Συμφώνου. Ο βασικότερος στόχος της νέας αυτής συνεργασίας είναι οι εταιρίες-Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ- ΔΙΚΑ ΜΑΣ, να στηρίζουν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πανελλαδικά μέσω κάλυψης των διατροφικών και άλλων αναγκών των παιδιών που μεγαλώνουν στα 11 Σπίτια του Οργανισμού, όπως για παράδειγμα τρόφιμα, σχολικά, είδη σπιτιού καθώς και στην κάλυψη των επισκευαστικών και άλλων αναγκών των οικημάτων.
03 Νοε
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ παρείχε την Αιγίδα της στο 20ο Συνέδριο Marketing και Πωλήσεων, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 με θέμα «Οι νέες καταναλωτικές συνήθειες απαιτούν νέους τρόπους συνεργασίας πωλήσεων – προωθήσεων & επικοινωνίας». Ειδικότερα, την υψηλού επιπέδου διοργάνωση, που περιελάμβανε ενδιαφέρουσες ομιλίες και τοποθετήσεις, τίμησε με την παρουσία του ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος πραγματοποίησε τις βραβεύσεις των Αιωνόβιων Brands. Ο Πρόεδρος του ΔΣ της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Άγις Πιστιόλας, είχε την τιμή να βραβεύσει 4 Ελληνικές εταιρίες για τα προϊόντα Best Launching 2020.
29 Σεπ
Άμεση ήταν η κινητοποίηση των Μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ που ανταποκρίθηκαν στην κάλυψη σημαντικών αναγκών των κατοίκων της περιοχής κατόπιν επικοινωνίας της Πρωτοβουλίας με το Δήμο Καρδίτσας. Ειδικότερα, ο Δήμος απηύθυνε έκκληση για συνεισφορά σε προϊόντα μακράς διάρκειας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, με στόχο να αξιοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών όσων επλήγησαν από την πλημμύρα κατά τη διάρκεια του κυκλώνα «Ιανού», που προκάλεσε σημαντικές καταστροφές. Μεταξύ άλλων, οι εταιρίες-Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ που προσέφεραν προϊόντα είναι η Agrino, που παρέδωσε 500 κιλά φασόλια και 500 κιλά ρύζι, η ΕΨΑ που προσέφερε 4 παλέτες αναψυκτικά και χυμούς, η ΜΕΓΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ που απέστειλε 190 κιβώτια με προϊόντα προσωπικής υγιεινής, η ΗΛΙΟΣ που προσέφερε 864 κιλά ζυμαρικά, η ΚΥΚΝΟΣ που παρέδωσε 144 κιβώτια συμπυκνωμένο χυμό passata, η Βιολάντα που παρέδωσε 60 κιβώτια μπισκότων, η Endless-Ευρωχαρτική που προσέφερε 1 παλέτα τρόφιμα, 30 κιβώτια ρολά κουζίνας, 120 κιβώτια χαρτοπετσέτες και 142 κιβώτια απορρυπαντικά, το Τυροκομείο Καρακάνας που συνεισέφερε σε τυροκομικά προϊόντα και άλλα τρόφιμα, οι Μύλοι Θράκης που απέστειλαν 1.125 κιλά αλεύρι και η ΜΕΒΓΑΛ που παρέδωσε μία παλέτα εβαπορέ γάλα.
22 Σεπ
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ υποδέχεται τη FLEXIA, μία από τις σπουδαιότερες Ελληνικές εταιρείες παραγωγής λύσεων πλαστικής εύκαμπτης συσκευασίας που ιδρύθηκε το 1969. Ειδικότερα, το νέο Μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ λειτουργεί στο Βιομηχανικό Πάρκο του Αυλώνα Αττικής δυο βιομηχανικές μονάδες συνολικού εμβαδού 7000 τ.μ. και απασχολεί 65 εργαζόμενους. Αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, πρότυπες διαδικασίες παραγωγής και την συσσωρευμένη εμπειρία της, η εταιρεία GEORGIOU FLEXIBLE PACKAGING AE –FLEXIA αποτελεί πολύτιμο συνεργάτη των πιο απαιτητικών κλάδων της αγοράς όπως οι βιομηχανίες τροφίμων, οι βιομηχανίες εμφιαλώσεως νερού και αναψυκτικών και οι μονάδες που παράγουν και συσκευάζουν είδη προσωπικής υγιεινής.
17 Σεπ
Το POCKEE, η mobile εφαρμογή – σύμμαχος στις έξυπνες αγορές στο σούπερ μάρκετ, ξεκινά συνεργασία με την Πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» και δημιουργούν ένα αποκλειστικό πρόγραμμα επιβράβευσης. Τώρα οι καταναλωτές συγκεντρώνουν πόντους επιβράβευσης μέσω του Pockee κάθε φορά που επιλέγουν προϊόντα με την ειδική σήμανση «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ», από τις εταιρίες-Μέλη της Πρωτοβουλίας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Ο καταναλωτής ενημερώνεται για τους πόντους που κερδίζει για κάθε προϊόν μέσα από τη mobile εφαρμογή Pockee. Αφού προβεί στην αγορά τους απλώς και μόνο ανεβάζοντας την φωτογραφία της απόδειξης μέσω του Pockee, κερδίζει τους πόντους που του αναλογούν. Μόλις ο καταναλωτής συγκεντρώσει 10.000 πόντους «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» κερδίζει απευθείας 5€ δώρο στο λογαριασμό του. Σήμερα, το Pockee διαθέτει πάνω από 400.000 πιστούς καταναλωτές που χρησιμοποιούν τη mobile εφαρμογή για να έχουν ανά πάσα στιγμή τον έλεγχο των αγορών τους στο σούπερ μάρκετ, παρακολουθώντας τα μηνιαία τους έξοδα, ή για να κερδίζουν επιστροφή μετρητών μέσα από το καινοτόμο cashback σύστημα που έχει αναπτύξει.
03 Σεπ
Σε νέα κατηγορία επεκτάθηκε η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ καθώς πρόσφατα εντάχθηκε το 63ο Μέλος της, η εταιρία Forlabels. Ειδικότερα, η Forlabels/ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ & ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΧΡΥΣΟΣ ΑΕ, ιδρύθηκε το 1986 και δραστηριοποιείται στον τομέα των αυτοκόλλητων ετικετών σε ρολό, των shrink sleeve και της εύκαμπτης συσκευασίας, προσφέροντας λύσεις και εφαρμογές συσκευασίας σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων, όπως, τρόφιμα, ποτά, αγροτικά προϊόντα, φαρμακευτικά, είδη ατομικής φροντίδας, χημικά κ.ά. Από τα πρώτα βήματά του το νέο Μέλος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, επιδίωξε την ισχυρή διαφοροποίησή του μέσα από μια φιλοσοφία που τοποθετεί στο επίκεντρο τον πελάτη, την επιχειρηματική ηθική και την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους και στις δυνατότητες τους.
13 Ιουλ
Τον Όμιλο εταιριών Κατράδης υποδέχθηκε ως νέο Μέλος η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ενισχύοντας περαιτέρω, με μία ακόμη σημαντική αμιγώς ελληνική επιχείρηση, τη δυναμική της προσπάθεια για στήριξη και προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και ανάταση της εγχώριας οικονομίας. Ειδικότερα, ο Όμιλος εταιριών Κατράδης που συμπράττει με την ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ έχει μακρά και διακεκριμένη ιστορία που χρονολογείται από το 1936, όταν ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Κατράδη, που τότε λειτουργούσε ως προμηθευτής πλοίων με ειδίκευση σε σχοινιά πρόσδεσης υψηλής ποιότητας. Με την πάροδο των ετών, η εταιρεία ανέπτυξε εκτεταμένη τεχνογνωσία στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη συνθετικών σχοινιών πρόσδεσης και θυσιαζόντων ανοδίων για την απόλυτη προστασία από τη διάβρωση. Παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα συρματόσχοινων από χάλυβα, ο Κατράδης εξυπηρετεί τη ναυτιλιακή βιομηχανία, τους τομείς της υπεράκτιας αλιείας, της υδατοκαλλιέργειας, της αλιείας και της ναυτιλίας.
18 Μαϊ
Με επιτυχία και παρουσία πλήθους Μελών, δημοσιογράφων καθώς και του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή Ανοικτή Γενική Συνέλευση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, το απόγευμα της 18ης Μαΐου. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της Ανοικτής Γενικής Συνέλευσης, τα Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ καθώς και οι δημοσιογράφοι που έδωσαν το «παρών» είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις προς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων για καίρια ζητήματα που άπτονται της ελληνικής επιχειρηματικότητας, με αφορμή την πρωτόγνωρη υγειονομική και οικονομική κρίση με την οποία ήρθε αντιμέτωπη η χώρα.
07 Απρ
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ υποδέχεται στα Μέλη της την εταιρεία DOMUS ενισχύοντας την αριθμητική της υπεροχή και εντάσσοντας έναν σημαντικό «σύμμαχο» στο έργο της για την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη της χώρας σε διεθνές επίπεδο. Ειδικότερα, η Κλειθροποιία DOMUS αποτελεί μία κορυφαία ελληνική εταιρία που δραστηριοποιείται από το 1916 στον χώρο της ασφάλειας του κουφώματος και έχει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, η οποία σε συνδυασμό με τα άριστης ποιότητας προϊόντα, έχει σαν αποτέλεσμα την διεθνή αναγνώριση και την δημιουργία ενός ισχυρού “brand”. Το νέο Μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ απασχολεί 100 άτομα και διαθέτει εγκαταστάσεις 4.000 τ.μ., οι οποίες της επιτρέπουν την παραγωγή μεγάλου όγκου προϊόντων, που στη συνέχεια διοχετεύονται στη διεθνή αγορά.
04 Μαρ
Μέλη του ΔΣ της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, Πάνο Σταμπουλίδη, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020, στο πλαίσιο της οποίας αναδείχθηκαν σημαντικά για την εγχώρια οικονομία ζητήματα. Ειδικότερα, η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε τους ελέγχους των τελωνίων και της αγοράς για τις Ελληνοποιήσεις, σε συνδυασμό με την ανάγκη σύστασης πιστοποιημένων εργαστηρίων για την διερεύνηση τους, που αποτελούν μείζον θέμα για τις ελληνικές επιχειρήσεις, την οικονομία και την κοινωνία. Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συνάντησης παρουσιάστηκε η εντατικοποίηση της επιχειρησιακής δραστηριότητας των μηχανισμών ελέγχου, που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, με στόχο την προστασία των ελληνικών επιχειρήσεων, του εμπορίου και των καταναλωτών.
29 Ιαν
Με γνώμονα τη συνεχή, πανελλαδική δραστηριοποίησή της η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε μια διήμερη εκδήλωση στη Βυτίνα 17-19 Ιανουαρίου με την παρουσία σημαντικού αριθμού Μελών της και των οικογενειών τους. Ειδικότερα, η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ έχοντας ως στόχο την προώθηση του Ελληνικού επιχειρηματικού πολιτισμού πραγματοποιεί και συμμετέχει σε δραστηριότητες που σχετίζονται με ιστορικά αξιοθέατα, με τον πλούτο της ελληνικής φύσης, αλλά και με την ανάδειξη των τοπικών, ελληνικών προϊόντων. Στο πλαίσιο αυτό, το διήμερο ξεκίνησε με επίσκεψη στην οικία Κολοκοτρώνη, στο Λιμποβίσι Αρκαδίας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας και στο παλιό εκκλησάκι των Τριών Ιεραρχών στη Στεμνίτσα, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις αγιογραφίες της Κρητικής Σχολής. Έπειτα, ακολουθήσε βόλτα στο χωριό της Δημητσάνας και επίσκεψη στην τοπική βιβλιοθήκη, που αποτελεί την πρώτη του σύγχρονου κράτους αναδεικνύοντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα της περιοχής.
21 Ιαν
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ για μια ακόμα φορά υποστήριξε ένθερμα δράσεις και ενέργειες με στόχο την ανακούφιση του κοινωνικού συνόλου, αναδεικνύοντας τη σημασία της προσφοράς σε ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας. Ειδικότερα, αναγνωρίζοντας το όραμα της «Κιβωτού του Κόσμου», που απευθύνεται και φροντίζει κυρίως τα απροστάτευτα παιδιά ώστε να διασφαλίσει την κάλυψη βασικών αναγκών τους, Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ- ΔΙΚΑ ΜΑΣ προσέφεραν προϊόντα τους με στόχο να μοιράσουν χαρά σε παιδιά και οικογένειες που έχουν απευθυνθεί στον οργανισμό.
07 Ιαν
Πέντε Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ διακρίθηκαν στα βραβεία Made in Greece Awards 2019, τα οποία έχουν θεσπιστεί με στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση της εγχώριας παραγωγής. Ειδικότερα, ανάμεσα στις εταιρείες που διακρίθηκαν στα Made in Greece Awards 2019 ανήκει η AGRINO, η οποία απέσπασε Χρυσό Βραβείο Επώνυμου Καταναλωτικού Προϊόντος για τις Ρυζογκοφρέτες καθώς και η ΕΨΑ που κατέκτησε Χρυσό Βραβείο Επώνυμου Καταναλωτικού Προϊόντος για τη Λεμονάδα. Παράλληλα, η ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. διακρίθηκε με Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Επώνυμου Καταναλωτικού Προϊόντος για το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, η εταιρεία Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων – ΒΙΚΟΣ Α.Ε. με Χρυσό Βραβείο Βιομηχανικής Αριστείας και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός της, Πέτρος Σεπετάς, με Χρυσό Βραβείο Επιχειρηματικής Αριστείας και τέλος, η εταιρεία Αβγά Βλαχάκη με Χρυσό Βραβείο Αγροτικής Αριστείας.
03 Ιαν
Yπό την Αιγίδα της πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» και με ομιλίες Μελών της πραγματοποιήθηκε το 19ο Συνέδριο Marketing και Πωλήσεων στο Συνεδριακό Κέντρο «ΔΑΪΣ», που εστίασε στις νέες οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εγχώρια επιχειρηματικότητα και στις προσδοκίες της χώρας. Ειδικότερα, στο 19ο Συνέδριο Marketing και Πωλήσεων, στην επιτυχημένη διεξαγωγή του οποίου συνέβαλε και η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, έλαβαν μέρος σημαντικές προσωπικότητες των σύγχρονων επιχειρήσεων και διακεκριμένοι επιστήμονες. Η Πόπη Σκαγιά, Μέλος του ΔΣ της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και Διευθύντρια Μάρκετινγκ της SKAG, πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου με θέμα «Την ηθική νοημοσύνη και τη σημασία της για μια ευτυχισμένη επαγγελματική και προσωπική ζωή». Παράλληλα, και ο Μιχάλης Τσαούτος, Αντιπρόεδρος του ΔΣ της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και Γενικός Διευθυντής της ΕΨΑ συμμετείχε ως ομιλητής στην ενότητα «Το Μέλλον & Η εκπαίδευση των Managers» εστιάζοντας στο ρόλο των managers στη στήριξη και ανάπτυξη των ελληνικών προϊόντων, αλλά και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες στον τομέα των εξαγωγών.
18 Δεκ
Το 8ο Pack and Labels Days 2019 πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, στο HELEXPO – MAROYSI το διήμερο 30 Νοεμβρίου και 1 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Ειδικότερα, στο Pack and Labels Days 2019, αναδείχθηκαν όλες οι τρέχουσες τάσεις σχετικά με την συσκευασία και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την προώθηση προϊόντων, παρουσιάστηκαν καινοτόμες ιδέες, ενώ πραγματοποιήθηκαν και εισηγήσεις από γνώστες του κλάδου. Στο πλαίσιο των ιδιαίτερα σημαντικών συμμετοχών σε πάνελ, πραγματοποίησε ομιλία ο Θεόδωρος Σκαγιάς, Μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και CFO – SKAG A.E., με θέμα «Up your game through di­erentiation».
16 Δεκ
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ «ενώνει δυνάμεις» με μία από τις μεγαλύτερες εγχώριες βιομηχανίες ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, την «Οικογένεια Στεργίου», που ιδρύθηκε το 1999, ως επέκταση της μητρικής εταιρείας «Ε. & Κ. Στεργίου και Σία ΟΕ». Ειδικότερα, το νέο Μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η «Οικογένεια Στεργίου», παρασκευάζει καθημερινά περισσότερες από 200 παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές, για αρτοσκευάσματα, σνακ και γλυκά, βέλτιστα προσαρμοσμένες για απευθείας κατανάλωση ή τελική προετοιμασία στο σημείο πώλησης. Παράλληλα, βασικό στόχο της εταιρείας αποτελεί η συνεχής επένδυση στο κομμάτι της έρευνας και ανάπτυξης στον τομέα απόδοσης και χρήσης υλικών.
03 Δεκ
Υπό την Αιγίδα της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο 1st Family Business που φιλοξένησε παράλληλα ενδιαφέρουσες και στοχευμένες ομιλίες Μελών της, στις 13 Νοεμβρίου 2019, στο ξενοδοχείο Divani Caravel. Ειδικότερα, πρωταγωνιστώντας στην πρώτη ενότητα του Συνεδρίου, το οποίο είχε σαν στόχο την υπογράμμιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις, αλλά και την ανάδειξη της δυναμικής τους στην παγκόσμια αγορά, πραγματοποίησαν ουσιώδεις και ενδιαφέρουσες ομιλίες ο Άγις Πιστιόλας (Πρόεδρος Δ.Σ ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και Μέλος Δ. Σ. Agrino), ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας (Μέλος Δ.Σ ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Αντιπρόεδρος της Λουξ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας), ο Θεόδωρος Σκαγιάς (Μέλος ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και CFO -SKAGA.E.) και ο Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος (Μέλος ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Εκτελεστικός Πρόεδρος Polyeco Group, Μέλος του Δ.Σ. & Αντιπρόεδρος Διεθνούς Ανάπτυξης της Polyeco A.E., Μέλος του Δ.Σ. Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε. και Ιδρυτής, Polyeco Contemporary ArtInitiative PCAI). Ως επιτυχημένα παραδείγματα αμιγώς ελληνικών οικογενειακών επιχειρήσεων, τα Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ εστίασαν τις ομιλίες τους στο οικονομικό περιβάλλον, τις δυσκολίες αλλά και τις ευκαιρίες της αγοράς για τις επιχειρήσεις με «προσωπικό χαρακτήρα».
26 Νοε
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ καλωσορίζει στα Μέλη της την ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ, την εταιρεία που για περισσότερα από 90 χρόνια προσφέρει στους καταναλωτές κορυφαίο ελληνικό μέλι, το μέλι Attiki. Μέσω της σύμπραξης αυτής στόχος είναι η ενίσχυση της ελληνικής επιχειρηματικότητας αλλά και η διεθνής προβολή των πρωτότυπων ελληνικών προϊόντων. Ειδικότερα, το νέο Μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ, με σταθερές αξίες και όραμα, θέτει ως προτεραιότητα τον άνθρωπο και προσφέρει προϊόντα με διατροφική αξία που συμβάλλουν στην υγεία των καταναλωτών κερδίζοντας την προτίμησή τους. Επιπλέον, επενδύει στην εκπαίδευση νέων επαγγελματιών μελισσοκομίας, γεγονός που ενισχύει δυναμικά τις αγορές τοπικών κοινωνιών.
15 Νοε
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ αποτέλεσε χορηγό του τουρνουά τένις με αμαξίδιο «Ancient Messini Open», το οποίο συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Μεσσήνης, την Παγκόσμια Ομοσπονδία τένις ITF, τη Γενική Ελληνική Αθλητική Ομοσπονδία ΑμεΑ, την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
08 Νοε
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ ενισχύει τη δυναμική της υποδεχόμενη την εταιρεία Polyeco. Με στόχο την προώθηση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας και την προβολή της Ελλάδας μέσα από τις δραστηριότητες των Ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων, η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμπράττει με μια ακόμα σημαντική εταιρεία. Ειδικότερα, η Polyeco αποτελεί την πρώτη βιομηχανία ολοκληρωμένης διαχείρισης και αξιοποίησης αποβλήτων στην Ελλάδα, που λειτουργεί από το 2001 και παρέχει ένα ευρύ φάσμα περιβαλλοντικών υπηρεσιών ενώ είναι σε θέση να επεξεργάζεται και να διαχειρίζεται οποιοδήποτε όγκο αποβλήτων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το νέο Μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ έχει ιδρύσει ένα εκτεταμένο δίκτυο εταιρειών, αναλαμβάνοντας μεγάλα περιβαλλοντικά έργα τα οποία την καθιστούν μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης επικινδύνων αποβλήτων παγκοσμίως.
22 Οκτ
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ «ταξίδεψε» για δεύτερη χρονιά στην Αμοργό για το Authentic Big Blue Για 2η συνεχή χρονιά, η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ βρέθηκε στην Αμοργό και αποτέλεσε χορηγό της διοργάνωσης Authentic Big Blue, του διεθνούς τουρνουά κατάδυσης που αποτελεί φόρο τιμής στη θρυλική ταινία Le Grand Blue και στη φυσική ομορφιά της Αμοργού. Ειδικότερα, οι εταιρείες Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ Λουξ, Ζυμαρικά ΉΛΙΟΣ, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, Βιολάντα και Endless-Ευρωχαρτική αποτέλεσαν χορηγούς του 3ου Authentic Big Blue πλαισιώνοντας τη διοργάνωση αλλά και τα γεύματα της «Εβδομάδας Γαστρονομίας Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων». Εκτός από τους χορηγούς, στην επιτυχή ολοκλήρωση των αθλητικών και γαστρονομικών δράσεων συνέβαλλαν οι εταιρείες Agrino, Νιτσιάκος, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, EZA, Aβγά Βλαχάκη, Απ. Παπαδόπουλος- Meat Company, Αφοί Χαΐτογλου, Draculi Coffee, ΧΙΩΝ, Δ. Κορωνάκης, Καρακάνας Παναγιώτης, Τρικαλινός και Μύλοι Δάκου.
02 Οκτ
Η 7η Ολομέλεια της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η οποία τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στη γραφική Ξάνθη το διήμερο 21-22 Σεπτεμβρίου, με πρόσκληση του Μέλους της «Απόστολος Παπαδόπουλος – Meat Company», επιδιώκοντας να ενισχύσει και να διευρύνει συγχρόνως το αποτύπωμά της σε όλη την Ελλάδα.
25 Σεπ
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ επεκτείνει σταθερά την αριθμητική της υπεροχή υποδεχόμενη την εταιρεία Γεωδή Α.Ε. με στόχο αφενός την περαιτέρω ενίσχυση της δυναμικής της και αφετέρου την προώθηση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας, με γνώμονα την πίστη στα Ελληνικά προϊόντα διαφοροποίησης. Ειδικότερα, η εταιρεία Γεωδή Α.Ε., που συμμερίζεται το όραμα της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ιδρύθηκε το 2007 και παράγει μαρμελάδες, σάλτσες και αλείμματα από φρέσκα ελληνικά φρούτα και λαχανικά. Οι μαρμελάδες και τα αλείμματα της εταιρείας παρασκευάζονται μόνο από φυσικά συστατικά, ενώ έχουν αποκομίσει πολλές διακρίσεις σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς για την μοναδική φρουτένια φυσική γεύση και την υψηλή διατροφική τους αξία. Το έμπειρο και υψηλού επιπέδου τεχνικό προσωπικό, αλλά και η υποστήριξη από ισχυρό επιστημονικό επιτελείο που προέρχεται από τη βιομηχανία, τον ακαδημαϊκό χώρο, τη διατροφολογία και την επικοινωνία, συνθέτουν το προφίλ του νέου Μέλους της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.
05 Σεπ
O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, την πρώτη του επίσκεψη στην Ελληνική παραγωγική μονάδα SKAG – Θ.Κ.ΣΚΑΓΙΑΣ ΑΒΕΕ και μέλος του Δ.Σ. της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, στο Κρυονέρι Αττικής, δίνοντας το μήνυμα στήριξης στις ελληνικές παραγωγικές μονάδες. Κατά την επίσκεψή του στην SKAG, ηγετική εταιρία στην παραγωγή των τετραδίων ΔΙΕΘΝΕΣ SUPER και Κλασερ γραφείου SKAG, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι στηρίζει την πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και όλες τις αμιγώς ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες παρά τις αντίξοες συνθήκες κατά την διάρκεια της κρίσης, επιλέγουν να παραμείνουν στην Ελλάδα.
02 Σεπ
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ τιμήθηκε σε εκδήλωση που παρέθεσε το Μέλος της, Κτήμα Σκούρα, στο πλαίσιο του ετήσιου εορτασμού Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Αυγούστου, στο οινοποιείο Σκούρας στο Μαλανδρένι Αργολίδας. Στο εντυπωσιακό κελάρι των 1.000 δρύινων βαρελιών, ανάμεσα στα Αγιωργίτικα και τα άλλα κόκκινα κρασιά, έγινε το καλωσόρισμα από τον Γιώργο Σκούρα και η παρουσίαση της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ από τον πρόεδρο του ΔΣ, Άγι Πιστιόλα, ο οποίος έκανε λόγο για το έργο της κοινότητας. Η άψογα οργανωμένη βραδιά στο βαρελώνα του Κτήματος Σκούρα συνεχίστηκε με μια λυρική ερμηνεία της σοπράνο Ειρήνης Τζαμτζή με συνοδεία στο πιάνο από τον Κώστα Γιαξόγλου, την οποία απόλαυσαν εκτός από το πλήθος καλεσμένων και Μέλη της Πρωτοβουλίας με τις οικογένειές τους.
30 Ιουλ
Εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και συμβούλων του πραγματοποίησαν Μέλη του ΔΣ της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ με στόχο την παρουσίαση των θέσεων και προτάσεων τους για θεσμικά θέματα την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019. Στο πλαίσιο των τακτικών επαφών αλλά και του γόνιμου διαλόγου που επιδιώκει η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ με την Πολιτεία, διεξήχθη ουσιαστική συζήτηση με τον κύριο Υπουργό, στην οποία παρουσιάστηκαν οι δράσεις, οι αξίες και οι Συνέργειες των Μελών που απαρτίζουν την κοινότητα.
26 Ιουλ
Η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ υποδέχεται στα Μέλη της την εταιρεία ΖΑΒΑΛΟΣ - CARTONTEC A.E. ενισχύοντας περαιτέρω τη δυναμική της και συμβάλλοντας αφενός στην προώθηση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας και αφετέρου στην ανάδειξη του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας. Ειδικότερα, η εταιρεία ΖΑΒΑΛΟΣ - CARTONTEC Α.Ε ιδρύθηκε το 1991, έχοντας ως αρχική της δραστηριότητα την κατασκευή παρελκόμενων χαρτοκιβωτίων, διαχωριστικά φιαλών (κυψέλες) και διαχωριστικά παλετών. Το 1992 στράφηκε στην κατασκευή χαρτοκιβωτίων εγκαθιστώντας το πρώτο casemaker (μηχανή κατασκευής χαρτοκιβωτίων) κι ένα χρόνο αργότερα μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην περιοχή του Μόδεστου Λάρισας, οι οποίες σήμερα καλύπτουν έκταση 17.000 τ.μ.
25 Ιουλ
Εννέα εταιρείες-Μέλη της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ διακρίθηκαν στον καταξιωμένο θεσμό επιχειρηματικής αριστείας Diamonds of the Greek Economy 2019 που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουλίου στο Grande Bretagne Hotel Athens παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό κόσμο. Ανάμεσα στους βραβευθέντες ξεχώρισαν η ΕΖΑ, η Endless-Ευρωχαρτική, η Cretan Mill και η ΧΗΤΟΣ - φυσικό μεταλλικό νερό ΖΑΓΟΡΙ ενώ διακρίσεις κατέκτησαν η ΕΨΑ, η Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, η Λουξ, η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης και η Δ. Κορωνάκης. Οι εταιρείες-Μέλη της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, όπως και οι υπόλοιπες εταιρείες που βραβεύτηκαν, κατέδειξαν τις σημαντικές προοπτικές και δυνατότητες της ελληνικής επιχειρηματικότητας ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον της εγχώριας οικονομίας.
15 Ιουλ
Η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ καλωσορίζει την εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ Ι. ΟΥΖΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Θράκης και κατατάσσεται μεταξύ των πρώτων σε μέγεθος αλευροβιομηχανιών της Ελλάδος, ενστερνιζόμενη τον κοινό στόχο της ανάδειξης της Ελληνικής επιχειρηματικότητας ως της μόνης βιώσιμης και αξιόπιστης λύσης για την ανασυγκρότηση της εθνικής Οικονομίας. Στη δεκαετία του 1920, ο Γεώργιος Ουζουνόπουλος, εμποροβιομήχανος από τα φημισμένα για τους Αλευρόμυλούς τους Μάλγαρα της Ανατολικής Θράκης, εγκαθίσταται στις Φέρρες της Δυτικής Θράκης, όπου θεμελιώνει τον πιο σύγχρονο μύλο της περιοχής, τον Αλευρόμυλο «Γ. ΟΥΖΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ & ΣΙΑ». Το 1977 ιδρύεται η εταιρία «ΜΥΛΟΙ ΘΡΑΚΗΣ Ι. ΟΥΖΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.», κληρονόμος και συνεχιστής της μακρόχρονης αυτής παράδοσης.
02 Ιουλ
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ επιβεβαιώνει τη σταθερή αριθμητική της επέκταση υποδεχόμενη στα Μέλη της την εταιρία ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ, αναδεικνύοντας τη σημασία της υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και της Ελληνικής Παραγωγής-Μεταποίησης και ενδυναμώνοντας τη φωνή των Ελληνικών επιχειρήσεων και των πρωτότυπων προϊόντων τους. Ειδικότερα, η εταιρία ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ αποτελεί µία αμιγώς Eλληνική επιχείρηση με πίστη στο επιχειρηματικό και κοινωνικό της όραμα. Από το 1875 συνεχίζει τη μεγάλη ιστορία της οικογένειας του Παναγιώτη ∆άκου στο χώρο της αλευροβιοµηχανίας διοικούμενη σήμερα από την 4η γενιά. Οι εκλεκτές ποικιλίες σιτηρών, ο υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμός, η τεχνογνωσία και το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της, συμβάλλουν σήμερα στην παραγωγή περισσοτέρων από 75 τελικών προϊόντων καλύπτοντας όλο το φάσμα των απαιτήσεων της αγοράς. Αξίζει να τονιστεί ότι εδώ και 144 χρόνια, η εταιρία ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ, ως µία ιστορική επιχείρηση Ελληνικής Ιδιοκτησίας και Έδρας, παράγει άλευρα άριστης ποιότητας τόσο για τον επαγγελματία αρτοποιό – ζαχαροπλάστη όσο και για την ελληνική οικογένεια κατορθώνοντας το όνομά της να αποτελεί συνώνυμο των ποιοτικών Ελληνικών προϊόντων.
13 Ιουν
Τέσσερις εταιρείες-Μέλη της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ ξεχώρισαν στο διαγωνισμό των Corporate Superbrands Greece 2018-2019, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής. Συγκεκριμένα, στις βραβευμένες εταιρείες συγκαταλέγονται το Ζαγόρι, η Λουξ, η Endless-Ευρωχαρτική και η Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, που κατέκτησαν τον τίτλο της κορυφαίας Εταιρικής Επωνυμίας στην Ελλάδα αποδεικνύοντας την αξιόλογη πορεία που σημειώνουν στην αγορά και τον καίριο ρόλο τους στην ενίσχυση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας.
06 Ιουν
Η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ καλωσορίζει το νέο Μέλος της, την εταιρεία Τρικαλινός, με αξιόλογη και μακρά πορεία στην παραγωγή και εμπορία του αυγοτάραχου, που αποτελεί προϊόν συνώνυμο της εμβληματικής εταιρείας, συμβάλλοντας ενεργά στο όραμα της Πρωτοβουλίας για περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση του παραγωγικού και επιχειρηματικού πλούτου της χώρας μας.
15 Μαϊ
Η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ υποδέχεται το Τυροκομείο «Καρακάνας» στα Μέλη της επιβεβαιώνοντας τη συστηματική αριθμητική της επέκταση και ενισχύοντας παράλληλα το έργο της ανάδειξης του σύγχρονου Ελληνικού παραγωγικού και επιχειρηματικού πολιτισμού ως του μόνου βιώσιμου σχήματος ανάπτυξης της εθνικής Οικονομίας.
18 Απρ
Το Κτήμα Σκούρα, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου, ένωσε δυνάμεις με την Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, που συνεχώς διευρύνεται με στόχο την ενίσχυση και την ανάδειξη του σύγχρονου Ελληνικού, παραγωγικού και επιχειρηματικού πολιτισμού της χώρας.
09 Απρ
Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, την ευγενική χορηγία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς καθώς και την υποστήριξη του Ε.Β.Ε.Α. και Ε.Β.Ε.Π. πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα η 6η Ολομέλεια της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 στο Νέο Μουσείο Ακρόπολης στην Αθήνα.
19 Φεβ
Το τυροκομείο Ε. Θυμέλης αποτελεί το 51ο επίσημο Μέλος και την πρώτη σε αυτή την κατηγορία εταιρεία που εντάχθηκε στην Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ ενισχύοντας περαιτέρω τη δυναμική της ένωσης και συμβάλλοντας στην προώθηση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας. Ταυτοχρόνως, η ένταξη της εταιρείας, που μετρά 75 χρόνια ιστορίας, αναδεικνύει τη σημαντικότητα για σύμπραξη εγχώριων επιχειρήσεων με κοινό στόχο τα πρωτότυπα Ελληνικά προϊόντα καθώς και την τήρηση της ελληνικότητας της Έδρας, Παραγωγής και Ιδιοκτησίας τους.
14 Φεβ
Η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, στα πλαίσια της Πανελλαδικής της εμβέλειας, πραγματοποίησε διήμερη εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Περτούλι Τρικάλων 1-3 Φεβρουαρίου 2019, με αφετηρία το Αρχοντικό Χατζηγάκη γιορτάζοντας παρουσία Μελών και εκπροσώπων της την αρχή του νέου εποικοδομητικού και παραγωγικού έτους της.
04 Φεβ
Η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, επικοινώνησε με τους σημαντικότερους παραγωγούς και παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας, επιλέγοντας τελικά τον όμιλο ELPEDISON ως τον κοινό προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας για τα Μέλη της. Στα πλαίσια αυτής της νέας συνεργασίας υπογράφηκε μια 12μηνη σύμβαση μεταξύ της ELPEDISON και της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. O κ. Άγις Πιστιόλας, πρόεδρος της Πρωτοβουλίας, επεσήμανε τη σπουδαιότητα τέτοιων Συνεργειών, που αποσκοπούν στο κοινό όφελος των Μελών της, που διατηρούν το τρίπτυχο Παραγωγή- Βάση και Ιδιοκτησία στην Ελλάδα.
23 Ιαν
Η Δίρφυς ΑΕ, με αξιόλογη πορεία στον κλάδο της εμφιάλωσης νερού, αποτελεί το 52ο επίσημο Μέλος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ενισχύοντας περαιτέρω τη δυναμική της ένωσης και συμβάλλοντας στην προώθηση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας. Παράλληλα, με την ένταξή της η εταιρεία επιβεβαιώνει τη σύμπραξη σημαντικών επιχειρήσεων του ίδιου χώρου δραστηριοποίησης, με κοινό σημείο την πίστη στα Ελληνικά προϊόντα διαφοροποίησης, καθώς και την τήρηση της ελληνικότητας της Έδρας, Παραγωγής και Ιδιοκτησίας τους.
15 Ιαν
Στην Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και η εταιρεία “Κορωνάκης” Συνεχίζοντας τη συστηματική αριθμητική της διεύρυνση, η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ ένωσε δυνάμεις με την εταιρεία “Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ”, ηγέτιδα στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο στην κατασκευή σχοινιών, κάβων και συρματόσχοινων. Αποτελώντας το 50ο Μέλος της ένωσης, η εταιρεία διακρίνεται όπως και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις-Μέλη της Πρωτοβουλίας για την καινοτομία και τη συνεχή της αναπτυξιακή πορεία, διατηρώντας τη βάση των δραστηριοτήτων της στην Ελλάδα και στηρίζοντας το εγχείρημα της ανάδειξης του Ελληνικού παραγωγικού και επιχειρηματικού πολιτισμού για τη σταδιακή ανασυγκρότηση της εθνικής Οικονομίας.
18 Δεκ
Το 49ο Μέλος της, τη “Γεωργική Ανάπτυξη ΑΕΕ”, με έντονη δραστηριότητα στην εμπορία γεωργικών εφοδίων, υποδέχθηκε η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η ένωση ορισμένων από τις υγιέστερα αναπτυσσόμενες Ελληνικές επιχειρήσεις που μοιράζονται τον κοινό στόχο της ανάδειξης της Ελληνικής επιχειρηματικότητας ως τη μόνη βιώσιμη και αξιόπιστη λύση για την ανασυγκρότηση της εθνικής Οικονομίας. Με τη συνεχή διεύρυνση της κοινότητας των Μελών της που διατηρούν την Έδρα, την Παραγωγή και την ιδιοκτησία τους στην Ελλάδα, η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ ισχυροποιεί το έργο της και εντατικοποιεί την ενημέρωση του Ελληνικού καταναλωτικού κοινού για την υψηλή προστιθέμενη αξία των Ελληνικών προϊόντων ποιότητας και διαφοροποίησης.
29 Νοε
Στην κορυφαία αναπτυξιακή συνάντηση της Δυτικής Ελλάδας, το 21ο Forum Ανάπτυξης/ Money Show Πάτρας συμμετείχε η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 πρωταγωνιστώντας στην εκδήλωση με θέμα “Είμαστε η Ελλάδα που παράγει και συνεργάζεται”. Ακολουθώντας το γενικό πρόσταγμα της διήμερης διοργάνωσης για συνολικό “αναπροσανατολισμό” των πτυχών της Ελληνικής Κοινωνίας και Οικονομίας, οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας παρουσίασαν το συλλογικό έργο της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ για προώθηση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας και ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας.
20 Νοε
Η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ διευρύνεται συνεχώς εντάσσοντας στα Μέλη της , τον πρώτο κοινοπρακτικό οργανισμό, τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, συνεχίζοντας δυναμικά το έργο της ανάδειξης του σύγχρονου Ελληνικού παραγωγικού και επιχειρηματικού πολιτισμού ως το μόνο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης της εθνικής Οικονομίας. Με το 47ο Μέλος της η Πρωτοβουλία μεγαλώνει τη “φωνή της” εντάσσοντας στη δυναμική της ακόμη μία επιχείρηση που τηρεί την ελληνικότητα του τρίπτυχου Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία και που φέρει πλέον στα προϊόντα της το σήμα αναγνωρισιμότητας “ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ”.
08 Νοε
Με την εταιρεία “ΧΙΩΝ ΑΒΕΕ”, πρωτοπόρα στον κλάδο της επεξεργασίας θαλασσινού αλατιού, συνεχίζεται η αριθμητική διεύρυνση των Μελών της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, αγγίζοντας έως τώρα τον αριθμό των 48 και εκπροσωπώντας ποικίλες κατηγορίες του Ελληνικού επιχειρείν. Με τη νέα προσθήκη, ενισχύεται περαιτέρω το έργο της προώθησης της Ελληνικής επιχειρηματικότητας με στόχο την επίτευξη της ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας.
23 Οκτ
Στη συνεχώς αυξανόμενη δυναμική της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ εντάχθηκε πρόσφατα ο Πυρήνας ΑΕ, με πολυετή παρουσία και έντονη δραστηριοποίηση στον τομέα της εμπορίας και βιομηχανικής επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων. Αποτελώντας το 45ο Μέλος της ένωσης, η εταιρεία πιστοποιήθηκε για την ελληνικότητα της Έδρας, Παραγωγής και Ιδιοκτησίας της, καθώς και για την κάλυψη των σχετικών ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων από την EUROCERT και φέρει πλέον στα προϊόντα της το σήμα αναγνωρισιμότητας “ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ”. Η οικογένεια Κουτέλα, δραστηριοποιείται στη Μεσσηνία από την δεκαετία του 1960 με κύρια απασχόλησή της από το 1970, την παραγωγή ακατέργαστου πυρηνελαίου και πυρηνοξύλου από τον ελαιοπυρήνα, ένα υποπροϊόν των ελαιοτριβείων του Nομού. Το 1990 τα παιδιά του Ιωάννη Κουτέλα, Χαράλαμπος, Μενέλαος και Καλυψώ, επιστρέφουν από τις σπουδές τους, και ανεγείρουν ένα νέο σύγχρονο εργοστάσιο πυρηνελαιουργείας, 10 χλμ. έξω από την Καλαμάτα, ιδρύοντας την εταιρεία με την επωνυμία ΑΛΦΑ ΠΥΡΗΝΕΛΑΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΕ, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση.
03 Οκτ
Η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ επεκτείνει την αριθμητική δυναμική της, καλωσορίζοντας την εταιρεία Biosolids S.A., κορυφαία στον κλάδο της κυκλικής οικονομίας και της αειφορίας μέσω της παραγωγής εδαφοβελτιωτικών προϊόντων. Αποτελώντας το 46ο Μέλος της ένωσης, η Biosolids S.A. συμβάλλει καθοριστικά τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος, όσο και στην προώθηση του παραγωγικού και επιχειρηματικού πολιτισμού της χώρας μας, αλλά και την επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας, διατηρώντας το τρίπτυχο της Έδρας, Παραγωγής και Ιδιοκτησίας της στην Ελλάδα.
02 Οκτ
Η οινοπαραγωγική εταιρεία Κτήμα Βιβλία Χώρα εντάχθηκε ως νέο Μέλος στην ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, την πρωτοβουλία δυναμικά αναπτυσσόμενων ελληνικών επιχειρήσεων η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη της υψηλής προστιθέμενης αξίας που προσφέρει η ελληνική επιχειρηματικότητα στην επανεκκίνηση και ανάπτυξη της οικονομίας.
02 Οκτ
Η Οινοποιία Γεωργιάδη Αφοί ΑΒΕΕ, με σημαντική παρουσία και αξιόλογη πορεία στον κλάδο, αποτελεί νέο Μέλος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, της πρωτοβουλίας δυναμικά αναπτυσσόμενων ελληνικών εταιριών με στόχο την ανάδειξη της Ελληνικής επιχειρηματικότητας ως της μόνης βιώσιμης λύσης για την επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας.
01 Οκτ
Το νέο Μέλος Αμπελώνες Ναβαρίνο του κορυφαίου Ελληνικού Τουριστικού Συγκροτήματος υποδέχθηκε η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η ένωση ελληνικών επιχειρήσεων για την ανάδειξη του κρίσιμου ρόλου του Ελληνικού παραγωγικού και επιχειρηματικού πολιτισμού στην επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας, επεκτείνοντας περαιτέρω το αριθμητικό της εκτόπισμα.
28 Ιουν
Ένα ακόμη ιστορικό ελληνικό brand, η Draculi Coffee, ένωσε τις δυνάμεις του με την Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, την κοινότητα ελληνικών εταιρειών για την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και την επανεκκίνηση της οικονομίας μέσα από τη δημιουργία ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης που στηρίζεται στις εγχώριες παραγωγικές δυνάμεις.
22 Ιουν
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ επεκτείνει περαιτέρω την αριθμητική δυναμική της καλωσορίζοντας το νέο Μέλος Sativa. Η ένωση, απαρτιζόμενη από 43 μέχρι σήμερα δυναμικά αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις, συνεχίζει την προώθηση του σύγχρονου παραγωγικού και επιχειρηματικού πολιτισμού της χώρας μας με τη στήριξη ολοένα και περισσότερων εταιριών που διακρίνονται για την ελληνικότητα της Έδρας, Παραγωγής και Ιδιοκτησίας τους.
05 Ιουν
Ένα ακόμη νέο Μέλος-επιχείρηση υποδέχθηκε η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, την ιστορική Ποτοποιία Καλλικούνης στην Καλαμάτα, αυξάνοντας πλέον τα Μέλη της σημαντικής Πρωτοβουλίας για την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας σε 40. Μετρώντας ορισμένες από τις δυναμικότερα αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις ως Μέλη, η Πρωτοβουλία έχει πλέον φωνή που συνεχώς δυναμώνει για την ανάδειξη της αναγκαιότητας στήριξης και ενθάρρυνσης των ελληνικών επιχειρήσεων.
05 Ιουν
Η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, με συνεχή παρουσία στην Ελληνική αγορά εδώ και 124 χρόνια, ενώνει δυνάμεις με την Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και στηρίζει την αποστολή της ένωσης Ελληνικών επιχειρήσεων για την ανάδειξη και προώθηση της Ελληνικής επιχειρηματικότητας που επιλέγει να διατηρεί το τρίπτυχο Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία στην Ελλάδα, συνεισφέροντας καθημερινά στη διατήρηση θέσεων εργασίας και την ενίσχυση του ΑΕΠ.
22 Μαρ
Η εταιρεία Κουραντίδης Χρ. Νικόλαος - "REGINA" έχοντας παρουσία στον κλάδο του μελιού, της μαρμελάδας και των γλυκών κουταλιού, της Ελληνικής αγοράς, από το 1958 ξεκίνησε τη διαδρομή της από την Θεσσαλονίκη όπου και δημιουργήθηκε το πρώτο εργοστάσιό της, από τον ιδρυτή της επιχείρησης Χρήστο Κουραντίδη.
21 Μαρ
Η εταιρεία Tottis Pack έχοντας παρουσία στον κλάδο της χαρτοβιομηχανίας, της Ελληνικής αγοράς, από το 2001 ξεκίνησε τη διαδρομή της από την Φλώρινα όπου και δημιουργήθηκε το εργοστάσιό παραγωγής κυματοειδούς χαρτονιού, χαρτοκιβωτίων και χαρτοτελάρων από τους Ιδρυτές της επιχείρισης Οικογένεια Τόττη.
08 Μαρ
Η εταιρεία Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ είναι μια αμιγώς οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1924. Σήμερα, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων στην Ελλάδα και παράγει σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στη Βόρεια Ελλάδα πλήθος προϊόντων ενταγμένων στη Μεσογειακή διατροφή, με βάση το σουσάμι.
06 Μαρ
Η εταιρεία ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ MEAT COMPANY έχοντας παρουσία στον κλάδο του κρέατος της Ελληνικής αγοράς από το 1925, ξεκίνησε τη διαδρομή της από την Ξάνθη όπου και δημιουργήθηκε το πρώτο κρεοπωλείο της από τον ιδρυτή της επιχείρησης Απόστολο Παπαδόπουλο.
25 Απρ
Μία ακόμα σημαντική εταιρεία από τον κλάδο των τροφίμων-ποτών, η ΕΖΑ Πρότυπος Ελληνική Ζυθοποιία γίνεται μέλος της πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»
20 Απρ
Τη συμμετοχή και της εταιρείας ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ στη Πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» πιστοποίησε η EUROCERT.
07 Απρ
Ένα ακόμα σημαντικό Ελληνικό brand από τον κλάδο των τροφίμων-ποτών, η ιστορική μάρκα «BRAVA», εντάσσεται στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ».
02 Μαρ
Μία ακόμα σημαντική Ελληνική εταιρεία από τον κλάδο των τροφίμων-ποτών, η εταιρεία ΒΙΚΟΣ πιστοποιήθηκε από την EUROCERT για την ελληνικότητα των προϊόντων της και έγινε μέλος της πρωτοβουλίας «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ».
16 Νοε
H EUROCERT ανέλαβε τον έλεγχο των κριτηρίων που πιστοποιούν την ελληνικότητα της εταιρείας εντάσσοντας την στο σήμα «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»
06 Απρ
Η μπύρα «ΝΗΣΟΣ», 100% φρέσκια μπύρα χωρίς συντηρητικά από την Τήνο πιστοποιήθηκε με το σήμα «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων, EUROCERT A.E., αναδεικνύοντας την ελληνικότητά της.
30 Μαρ
Η βιομηχανία ζυμαρικών «ΗΛΙΟΣ» πιστοποιήθηκε με το σήμα «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»
24 Φεβ
Η ΜΕΓΑ Α.Ε. πιστοποιήθηκε με το σήμα «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» από την EUROCERT, αποδεικνύοντας πως αποτελεί 100% ελληνική εταιρεία.
10 Νοε
Η πιστοποίηση αυτή ενημερώνει τον καταναλωτή για την ελληνικότητα τόσο της επιχείρησης όσο και του προϊόντος που διακινεί. Το σήμα «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» απονέμεται στις επιχειρήσεις που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια και ποιοτικά χαρακτηριστικά.
26 Σεπ
Η EUROCERT, η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρία επιθεωρήσεων και πιστοποιήσεων, δημιούργησε το σήμα «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» το οποίο πιστοποιεί την ελληνικότητα των επιχειρήσεων. Η πιστοποίηση αυτή ενημερώνει τον καταναλωτή για την ελληνικότητα τόσο μιας επιχείρησης όσο και του προϊόντος που διακινεί.