ΝΕΑ & Μ.Μ.Ε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
29 Ιαν
Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διήμερη εκδήλωση πραγματοποίησε στη Βυτίνα η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ
για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Με γνώμονα τη συνεχή, πανελλαδική δραστηριοποίησή της η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε μια διήμερη εκδήλωση στη Βυτίνα 17-19 Ιανουαρίου με την παρουσία σημαντικού αριθμού Μελών της και των οικογενειών τους.
Ειδικότερα, η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ έχοντας ως στόχο την προώθηση  του Ελληνικού επιχειρηματικού πολιτισμού πραγματοποιεί και συμμετέχει σε δραστηριότητες που σχετίζονται με ιστορικά αξιοθέατα, με τον πλούτο της ελληνικής φύσης, αλλά και με την ανάδειξη των τοπικών, ελληνικών προϊόντων. Στο πλαίσιο αυτό, το διήμερο ξεκίνησε με επίσκεψη στην οικία Κολοκοτρώνη, στο Λιμποβίσι Αρκαδίας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στη Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας και στο παλιό εκκλησάκι των Τριών Ιεραρχών στη Στεμνίτσα, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να  θαυμάσουν τις αγιογραφίες της Κρητικής Σχολής. Έπειτα, ακολουθήσε βόλτα στο χωριό της Δημητσάνας και επίσκεψη στην τοπική βιβλιοθήκη, που αποτελεί την πρώτη του σύγχρονου κράτους αναδεικνύοντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα της περιοχής.
Παράλληλα, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνάντηση των Μελών, η ατζέντα της οποίας περιελάμβανε συζητήσεις για τις εξελίξεις των projects που υλοποιεί η Κοινότητα, τα οποία σχετίζονται με τους τρεις βασικούς πυλώνες της, τη  Δημόσια Παρέμβαση, τις Συνέργειες και την αναγνωρισιμότητα του Σήματος ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας το δείπνο που πραγματοποιήθηκε συνοδεύτηκε από τα κρασιά που προσέφεραν το Κτήμα Σκούρα και το Κτήμα Γεροβασιλείου και ήταν αφιερωμένο στον εορτασμό της νέας χρονιάς με την κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας, προσφορά του Μέλους Οικογένεια Στεργίου, κατά την οποία η Δίρφυς κέρδισε το φλουρί.
Το δημιουργικό διήμερο ολοκληρώθηκε με επισκέψεις σε εγκαταστάσεις Μελών που βρίσκονται στο Νομό Κορινθίας και συγκεκριμένα στο Οινοποιείο Κτήμα Σκούρα, που επεφύλασσε μια απρόσμενη έκπληξη, καθώς τα Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πρώτοι ένα εξαιρετικό κόκκινο κρασί που θα κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά, ενώ παράλληλα επισκέφθηκαν και παρακολούθησαν τμήματα της παραγωγικής διαδικασίας που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις εταιρειών-Μελών της Πρωτοβουλίας, στο Εργοστάσιο Μανδρέκας και στο Εργοστάσιο Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια.
 
Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στο πλαίσιο των πολυποίκιλων δράσεων και εκδηλώσεων της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, αποτέλεσε μια ακόμα αφορμή για την ενδυνάμωση των σχέσεων και την ανάπτυξη νέων Συνεργειών μεταξύ των εκλεκτών Μελών της Κοινότητας που με προσήλωση, εμπιστοσύνη, συμμετοχικότητα και υπομονή συμβάλλουν στη δημιουργία παραγωγικού πλούτου με σκοπό την ευημερία και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του πολίτη της χώρας μας.
 
Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν 62 εταιρείες:
 
Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, Ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, Φλώρινας Δινάκη, Brava, EZA, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, Hellas Frost, Petrou Nuts, Captain’s, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The Writing Fields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Cretan Mill, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- Meat Company, Αφοί Χαΐτογλου, Tottis Pack, Regina, Draculi Coffee, Αποστακτήρια Καλλικούνη,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Οινοποιία Γεωργιάδη, Πυρήνας, Biosolids, Κρόκος  Κοζάνης, ΧΙΩΝ, Γεωργική Ανάπτυξη, Δ. Κορωνάκης, Ε. Θυμέλης, ΔΙΡΦΥΣ, Κτήμα Σκούρα, Καρακάνας Παναγιώτης, Τρικαλινός, Μύλοι Δάκου, Μύλοι Θράκης, CARTONTEC, Γεωδή, ΜΕΒΓΑΛ, Polyeco, ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ, Οικογένεια Στεργίου
 
Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»:
 
Σκοπός της «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση.
 
Λίγα λόγια για την EUROCERT Α.Ε.
Η EUROCERT είναι ένας ανεξάρτητος φορέας Επιθεωρήσεων, Ελέγχων και Πιστοποιήσεων με ισχυρή παρουσία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε περισσότερες από 25 χώρες παγκοσμίως. Αποτελεί τη μεγαλύτερη, αμιγώς, ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο. Διαθέτει άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό που επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης σε κλάδους όπως τα τρόφιμα και ο τουρισμός.
 
Καραγκιουλέ Άννη, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
τηλ.: 6944562025 e-mail: anniekaragioule@ella-dikamas.gr, http://ella-dikamas.gr/