ΝΕΑ & Μ.Μ.Ε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
12 Δεκ
Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη Καθηγητών και 50 φοιτητών του τρίτου έτους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στις εγκαταστάσεις της εταιρίας-Μέλους της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ Vitex στον Ασπρόπυργο.
Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στις σύγχρονες παραγωγικές μονάδες χρωμάτων της Vitex και να ενημερωθούν για τα προϊόντα που παράγονται και τις καινοτόμες τεχνολογίες που αναπτύσσονται από μια ελληνική χημική βιομηχανία - πρεσβευτή της σημερινής παραγωγικής Ελλάδας. Κατά την άφιξη των Καθηγητών και φοιτητών πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί τόσο από τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ,  Άγι Πιστιόλα, όσο και από τον CEO της Vitex, Αρμόδιο Γιαννίδη ενώ το Πανεπιστήμιο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, Δρ. Κωνσταντίνος Ήντουνας, η Δρ. Αρετή Γκυπάλη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Διοίκησης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας και η Δρ. Φλώρα Κοκκινάκη, Καθηγήτρια. Μετά την ξενάγησή τους οι φοιτητές δημιούργησαν ομάδες εργασίας και σε ένα διαδραστικό πλαίσιο επεξεργάστηκαν Case Studies, στο αμφιθέατρο της Vitex. Το παρόν συνάντησε το μέλλον, σε μια επίσκεψη με στόχο την εκπαίδευση στην Ελληνική Επιχειρηματικότητα και Παραγωγή.
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ θέτει ως προτεραιότητα να υποστηρίζει, να επιβραβεύει και να εμπνέει δράσεις φέρνοντας κοντά την ακαδημαϊκή και την επιχειρηματική κοινότητα. Η Πρωτοβουλία αντιλαμβάνεται ως αναγκαία τη διασύνδεση αυτή των Μελών της με τα ελληνικά Πανεπιστήμια για τον περιορισμό του «brain drain», την ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου, επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας στη νέα γενιά και τη δημιουργία υψηλού αισθήματος ασφάλειας και αξιοπιστίας στα ελληνικά προϊόντα.
 
Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι εξής εταιρίες:
 
Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, Ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Φλώρινας Δινάκη, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, HellasFrost, PetrouNuts, Captain’s, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless EC, TheWritingFields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- MeatCompany,, TottisPack, DraculiCoffee,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Biosolids, Κρόκος  Κοζάνης, ΧΙΩΝ, Γεωργική Ανάπτυξη, Δ. Κορωνάκης, Ε. Θυμέλης, ΔΙΡΦΥΣ, Κτήμα Σκούρα, Τυροκομείο Καρακάνας, Τρικαλινός, Μύλοι Δάκου, Μύλοι Θράκης, CARTONTEC, Γεωδή, Polyeco, ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ, Οικογένεια Στεργίου, Domus, VITEX, Κατράδης, Forlabels, FLEXIA, Elikon Graphic Arts, Φάρμα Κουκάκη, Καρύδης Labels, SABO, SEPTONA, Πρόκος, Ιωνική Σφολιάτα, Οικογένεια Βολιώτη, Organic 3S, 3αλφα, Coffee Island, Polyplast, Nikolopoulou, evlogia, Οικογένεια Χριστοδούλου, Mediline
 
Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ:
 
Σκοπός της «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση από τη EUROCERT S.A..
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ  Vitex Α.Ε.
 
H Vitex Α.Ε. κατέχει ηγετική θέση στην Ελλάδα στον τομέα των δομικών υλικών από το 1932. Με έδρα στον Ασπρόπυργο Αττικής, με τέσσερις σύγχρονες μονάδες παραγωγής και με δύο θυγατρικές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Σερβία και Βουλγαρία), η Vitex προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για αρχιτεκτονικά χρώματα νερού και διαλύτου (Vitex), ασφαλτικές μονώσεις (Hermes) και εξωτερική θερμομόνωση (Vitextherm). Η Vitex διαθέτει από τις πιο σύγχρονες και βιώσιμες μονάδες παραγωγής χρωμάτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και ένα ισχυρό δίκτυο συνεργατών στην Ελλάδα και 20 χώρες παγκοσμίως. Οι αρχές της βιωσιμότητας ενισχύουν το λειτουργικό της μοντέλο, με την παραγωγική μονάδα να λειτουργεί με διαδικασίες πολιτικής μηδενικών απορριμμάτων, μηδενικών ατυχημάτων και μηδενικής ενέργειας με φωτοβολταϊκά πάρκα οροφής 1ΜW. Η Vitex κατατάχθηκε στη λίστα Best WorkplacesΤΜ Hellas 2021 ως μία από τις 10 εταιρείες στην Ελλάδα με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον καθώς και αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία ESG των Βραβείων Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Growth Awards 2021.
 
 
Για την Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ:
Καραγκιουλέ Άννη, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
τηλ.: 6944562025, e-mail: anniekaragioule@ella-dikamas.gr, http://ella-dikamas.gr/
 
Για την Vitex A.E.:
Ξυλούρη Μαρία, Διευθύντρια Marketing
τηλ.: 6943112200, e-mail: mxilouri@vitex.gr, https://www.vitex.gr/
 
Για το ΟΠΑ:
Κωνσταντίνος Ήντουνας,
Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών,
τηλ.: 2108203487, email:indounas@aueb.gr, https://www.dept.aueb.gr/el/mbc-overview