ΝΕΑ & Μ.Μ.Ε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
08 Νοε

Με την εταιρεία “ΧΙΩΝ ΑΒΕΕ”, πρωτοπόρα στον κλάδο της επεξεργασίας θαλασσινού αλατιού, συνεχίζεται η  αριθμητική διεύρυνση των Μελών της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, αγγίζοντας έως τώρα τον αριθμό των 48 και εκπροσωπώντας ποικίλες κατηγορίες του Ελληνικού επιχειρείν.  Με τη νέα προσθήκη, ενισχύεται περαιτέρω το έργο της προώθησης της Ελληνικής επιχειρηματικότητας με στόχο την επίτευξη της ανάκαμψης της Ελληνικής Οικονομίας.
Έχοντας λάβει την απαραίτητη πιστοποίηση από την  EUROCERT, τα προϊόντα της ΧΙΩΝ φέρουν πλέον το σήμα αναγνωρισιμότητας “ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ”, ενημερώνοντας το καταναλωτικό κοινό για την ελληνικότητα του τρίπτυχου της Έδρας, Παραγωγής και Ιδιοκτησίας της εταιρείας. Με έδρα την Πάτρα, η ΧΙΩΝ επεξεργάζεται από το 1935  θαλασσινό αλάτι των αλυκών Μεσολογγίου, μιας από τις καλύτερες ποιότητες της Μεσογείου. Επιπλέον, η ποιότητα των προϊόντων της εταιρείας είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, καθώς εφαρμόζεται η πιο σύγχρονη τεχνολογία στον τομέα της επεξεργασίας του θαλασσινού αλατιού, ώστε να διατηρείται αναλλοίωτη η σύνθεση και η μορφή των κρυστάλλων με όλα τα πλούσια ιχνοστοιχεία της θάλασσας.
Ειδικότερα, η ΧΙΩΝ αποτελεί την πρώτη εταιρεία στην  Ελλάδα που πιστοποιήθηκε με τα διεθνές πρότυπο ISO 9002:1994, για την επεξεργασία του θαλασσινού αλατιού, ακολουθώντας σταθερά βήματα καινοτομίας στον κλάδο, όπως το λανσάρισμα χονδρού αλατιού στην αγορά σε λειτουργική φιάλη ΠΕΤ. Το 48ο Μέλος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ διατηρεί μέχρι σήμερα την οικογενειακή παράδοση και συνεχίζει να παράγει υψηλής ποιότητας φυσικό θαλασσινό αλάτι σε κρυσταλλική μορφή και σε πληθώρα συσκευασιών κατάλληλα για κάθε χρήση, εντυπωσιάζοντας τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς παραγωγούς.
 
Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι εταιρείες:
Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, Φλώρινας Δινάκη, Brava, EZA, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, Hellas Frost, Petrou Nuts, Captain’s , Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The Writing Fields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Χαρτέλ, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Cretan Mill, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- Meat Company, Αφοί Χαΐτογλου, Tottis Pack, Regina, Draculi Coffee, Αποστακτήρια Καλλικούνη,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Οινοποιία Γεωργιάδη, Πυρήνας , Biosolids, Κρόκος  Κοζάνης, ΧΙΩΝ
 
 
 
Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»:
 
Σκοπός της ένωσης «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση και έλεγχο που διεξάγει αποκλειστικά η μεγαλύτερη Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων EUROCERT A.Ε βάσει ειδικού προτύπου απαιτήσεων με συγκεκριμένα και μετρήσιμα κριτήρια.
 
Λίγα λόγια για την EUROCERT Α.Ε.
Η EUROCERT είναι ένας ανεξάρτητος φορέας Επιθεωρήσεων, Ελέγχων και Πιστοποιήσεων με ισχυρή παρουσία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε περισσότερες από 25 χώρες παγκοσμίως μέσω του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών της. Αποτελεί τη μεγαλύτερη, αμιγώς, ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο. Σήμερα, το άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης σε κλάδους ανάμεσα στους οποίους είναι τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα, ο τουρισμός, η ενέργεια, η βιομηχανία κι η ναυτιλία. Η EUROCERT αποτελεί τον φορέα πιστοποίησης του σήματος  «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» που επιβεβαιώνει την ελληνικότητα στην ιδιοκτησία, τη βάση και την παραγωγή των επιχειρήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.eurocert.gr
 
Καραγκιουλέ Άννη, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
τηλ.: 6944562025 e-mail: anniekaragioule@ella-dikamas.gr, http://ella-dikamas.gr/