ΝΕΑ & Μ.Μ.Ε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
28 Ιουν

Ένα ακόμη ιστορικό ελληνικό brand, η Draculi Coffee, ένωσε τις δυνάμεις του με την Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, την κοινότητα ελληνικών εταιρειών για την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και την επανεκκίνηση της οικονομίας μέσα από τη δημιουργία ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης που στηρίζεται στις εγχώριες παραγωγικές δυνάμεις.
 
Η Draculi Coffee, που φέρει πλέον στα προϊόντα της το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, αποτελεί μία από τις νέες εντάξεις στην Πρωτοβουλία, η οποία σήμερα μετρά 44 Μέλη.  Έχοντας πρόσφατα πιστοποιηθεί από την EUROCERT ότι πληροί τις προϋποθέσεις της ένωσης, δηλαδή ότι διατηρεί το τρίπτυχο Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία στην Ελλάδα, η Draculi Coffee συνεισφέρει από κοινού με τα υπόλοιπα Μέλη-επιχειρήσεις στη διατήρηση αφενός του εθνικού πλούτου εντός συνόρων και αφετέρου πολύτιμων θέσεων εργασίας, συμβάλλοντας στην προώθηση της αποστολής της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑΣ ΜΑΣ.   
 
Με ιστορία που ξεκινάει από τη Σμύρνη και συνεχίζεται στην Ελλάδα από το 1925, η Οικογένεια Δρακούλη, δημιουργεί τον εμβληματικό Σμυρναίικο καφέ της εδώ και 90 χρόνια, αυθεντικό gourmet espresso “με ελληνικό DNA” ήδη από τη δεκαετία του ’80, καθώς και εξαιρετικό βελούδινο ρόφημα σοκολάτας βραβευμένο στο Βέλγιο, στην υπερσύγχρονη ιδιόκτητη μονάδα παραγωγής και επεξεργασίας καφέ Draculi Coffee στο Αλιβέρι Ευβοίας – μέσα σ’ένα καταπράσινο κτήμα με χιλιάδες ελαιόδεντρα.
 
Από τον Σμυρνιό τεχνίτη του καφέ παππού Ιάκωβο στον εφευρετικό νεωτεριστή γιο του Ντίνο Δρακούλη στη συνέχεια και τον οραματιστή Ιάκωβο Δρακούλη σήμερα, η ιστορία της οικογένειας εξελίσσεται δυναμικά συνδυάζοντας την «από πάππου προς πάππου» παράδοση και «χειροποίητη» λογική boutique εργαστηρίου με την υπερσύγχρονη τεχνολογία. Με το ίδιο πάθος για εξαιρετική πρώτη ύλη και την ίδια εμμονή με κάθε τι το διαφορετικό σε επίπεδο τεχνογνωσίας και branding, η Οικογένεια Δρακούλη δημιουργεί εντός συνόρων ανταγωνιστικά brands με προδιαγραφές και προοπτικές εκτός συνόρων.
 
Με έμφαση στην ελεγμένη ποιότητα της πρώτης ύλης (του πράσινου καφέ), η εταιρεία Draculi Coffee δίνει προτεραιότητα στις γερές σχέσεις με έμπιστους παραγωγούς-συνεργάτες δεκαετιών. Η ταξινόμηση των ποικιλιών γίνεται σ’ ένα υπερσύγχρονο σιλό χωρητικότητας 20 τόνων με 20 διαμερίσματα που δίνει τη δυνατότητα ταυτόχρονης παραγωγής διαφορετικών και ιδιαίτερα πολύπλοκων χαρμανιών, με ενσωματωμένο σύστημα προκαθαρισμού για έναν καφέ 100% καθαρό, γνήσιο, απολαυστικό, που δεν τον αλλάζεις με κανέναν.
 
Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι εταιρείες:
Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, Φλώρινας Δινάκη, Brava, EZA, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, Hellas Frost, Petrou Nuts, ΠΑΚΟ, Captain’s , Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The Writing Fields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Χαρτέλ, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Cretan Mill, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- Meat Company, Αφοί Χαΐτογλου, Tottis Pack, Regina, Draculi Coffee, Αποστακτήρια Καλλικούνη,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα
 
 
Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»:
 
Σκοπός της ένωσης «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση και έλεγχο που διεξάγει αποκλειστικά η Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων EUROCERT A.Ε βάσει ειδικού προτύπου απαιτήσεων με συγκεκριμένα και μετρήσιμα κριτήρια.
 
Λίγα λόγια για την EUROCERT Α.Ε.
Η EUROCERT είναι ένας ανεξάρτητος φορέας Επιθεωρήσεων, Ελέγχων και Πιστοποιήσεων με ισχυρή παρουσία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε περισσότερες από 25 χώρες παγκοσμίως μέσω του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών της. Αποτελεί τη μεγαλύτερη, αμιγώς, ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο. Σήμερα, το άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης σε κλάδους ανάμεσα στους οποίους είναι τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα, ο τουρισμός, η ενέργεια, η βιομηχανία κι η ναυτιλία. Η EUROCERT αποτελεί τον φορέα πιστοποίησης του σήματος  «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» που επιβεβαιώνει την ελληνικότητα στην ιδιοκτησία, τη βάση και την παραγωγή των επιχειρήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.eurocert.gr
 
Καραγκιουλέ Άννη, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
τηλ.: 6944562025 e-mail: anniekaragioule@ella-dikamas.gr, http://ella-dikamas.gr/