ΝΕΑ & Μ.Μ.Ε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
03 Οκτ

Η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ επεκτείνει την αριθμητική δυναμική της, καλωσορίζοντας την εταιρεία Biosolids S.A., κορυφαία στον κλάδο της κυκλικής οικονομίας και της αειφορίας μέσω της παραγωγής εδαφοβελτιωτικών προϊόντων. Αποτελώντας το 46ο Μέλος της ένωσης, η Biosolids S.A. συμβάλλει καθοριστικά τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος, όσο και στην προώθηση του παραγωγικού και επιχειρηματικού πολιτισμού της χώρας μας, αλλά και την επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας, διατηρώντας το τρίπτυχο της Έδρας, Παραγωγής και Ιδιοκτησίας της στην Ελλάδα.
H Biosolids S.A. ιδρύθηκε 2012 στην Σκύδρα του Ν. Πέλλας με σκοπό την ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων και της βιομάζας  με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη. Βασιζόμενη σε τέσσερις αλληλένδετους άξονες, το θεσμικό πλαίσιο, την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινωνική ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη, εξειδικεύεται στην παραγωγή εδαφοβελτιωτικών προϊόντων μέσω της κομποστοποίησης βιομάζας και στερεών αποβλήτων, δηλαδή μέσω μιας φυσικής διαδικασίας κατά την οποία τα οργανικά υλικά μετατρέπονται σε μια πλούσια σκούρα ουσία που ονομάζεται κομπόστ ή εδαφοβελτιωτικό.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα των Ελληνικών εδαφών είναι η χαμηλή οργανική ουσία, με αποτέλεσμα η Biosolids S.A. να αποτελεί μια αξιόπιστη λύση στον εμπλουτισμό του εδάφους με οργανική ουσία μαζί με ιχνοστοιχεία και θρεπτικά συστατικά απαλλαγμένη από παθογόνα και ζιζάνια. Η σειρά εδαφοβελτιωτικών προϊόντων Biosolids, που διατίθεται στην αγορά συσκευασμένη σε σακιά των 12,20,50,70 λίτρων, αλλά και σε μεγαλύτερες συσκευασίες big bag είτε χύδην κατά παραγγελία, μπορεί να βελτιώσει τις φυσικές ιδιότητες του εδάφους και των χημικών ιδιοτήτων του. Επιπλέον, στα προϊόντα του νέου Μέλους της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ ανήκει και το biosolids bio, το οποίο είναι εγκεκριμένο από τον οργανισμό ΔΗΩ για χρήση σε βιολογικές καλλιέργειες.
Η εταιρεία εξασφαλίζει την ποιότητα των προϊόντων της μέσα από συνεχή ποιοτικό έλεγχο που πραγματοποιεί στο εργαστήριο που διαθέτει στη μονάδα παραγωγής, αλλά και σε συνεργασία με Διαπιστευμένα Εργαστήρια, όπως το Εργαστήριο Περιβάλλοντος του Μετσόβιου Πανεπιστημίου Αθηνών και το Μπενάκειο Εδαφολογικό Ινστιτούτο. Επίσης, διαθέτει πιστοποίηση συστήματος διαχείρισης Ποιότητας και σύστημα Περιβαλλοντικής διαχείρισης από την Lloyd’s Register  κατά BS EN ISO 14001:2004 & BS EN  ISO 9001:2008 και αποτελεί μέλος του European Compost Network. Παράλληλα, από το 2015 η Biosolids S.A. συνεργάζεται με το κολλέγιο PERROTIS της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής πραγματοποιώντας μελέτες εφαρμογής λίπανσης με το compost. Το 2017 η επιχείρηση ξεκίνησε τις εξαγωγές στην Κύπρο και σύντομα θα εξάγει και σε Βαλκανικές χώρες.
 
Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι εταιρείες:
 
Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, Φλώρινας Δινάκη, Brava, EZA, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, Hellas Frost, Petrou Nuts, Captain’s, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The Writing Fields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Χαρτέλ, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Cretan Mill, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- Meat Company, Αφοί Χαΐτογλου, Tottis Pack, Regina, Draculi Coffee, Αποστακτήρια Καλλικούνη,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Οινοποιία Αφοί Γεωργιάδη, Πυρήνας, Biosolids
 
 
 
Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»:
 
Σκοπός της ένωσης «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση και έλεγχο που διεξάγει αποκλειστικά η Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων EUROCERT A.Ε βάσει ειδικού προτύπου απαιτήσεων με συγκεκριμένα και μετρήσιμα κριτήρια.
 
Λίγα λόγια για την EUROCERT Α.Ε.
Η EUROCERT είναι ένας ανεξάρτητος φορέας Επιθεωρήσεων, Ελέγχων και Πιστοποιήσεων με ισχυρή παρουσία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε περισσότερες από 25 χώρες παγκοσμίως μέσω του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών της. Αποτελεί τη μεγαλύτερη, αμιγώς, ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο. Σήμερα, το άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης σε κλάδους ανάμεσα στους οποίους είναι τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα, ο τουρισμός, η ενέργεια, η βιομηχανία κι η ναυτιλία. Η EUROCERT αποτελεί τον φορέα πιστοποίησης του σήματος  «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» που επιβεβαιώνει την ελληνικότητα στην ιδιοκτησία, τη βάση και την παραγωγή των επιχειρήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.eurocert.gr
 
Καραγκιουλέ Άννη, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
τηλ.: 6944562025 e-mail: anniekaragioule@ella-dikamas.gr, http://ella-dikamas.gr/