ΝΕΑ & Μ.Μ.Ε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
30 Ιουλ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εποικοδομητική συνάντηση Μελών του ΔΣ της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη

Εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και συμβούλων του πραγματοποίησαν Μέλη του ΔΣ της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ με στόχο την παρουσίαση των θέσεων και προτάσεων τους για θεσμικά θέματα την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019.
Στο πλαίσιο των τακτικών επαφών αλλά και του γόνιμου διαλόγου που επιδιώκει η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ με την Πολιτεία, διεξήχθη ουσιαστική συζήτηση με τον κύριο Υπουργό, στην οποία παρουσιάστηκαν οι δράσεις, οι αξίες και οι Συνέργειες των Μελών που απαρτίζουν την κοινότητα.
Κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ Άγις Πιστιόλας, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ Μιχάλης Τσαούτος, ο Ταμίας του ΔΣ Αριστείδης Ευσταθίου, τα Μέλη του ΔΣ Νίκος Χήτος και Πόπη Σκάγια καθώς και η Εκτελεστική Διευθύντρια Άννα Παπαδημητρίου αναφέρθηκαν σε θεσμικά ζητήματα που αφορούν τις εταιρείες οι οποίες διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο της (1) Έδρας, (2) Παραγωγής και (3) Ιδιοκτησίας και βλέπουν τη χώρα μας ως Bάση των εγχώριων και διεθνών δραστηριοτήτων τους και όχι απλά σαν μια Aγορά, επιστρέφοντας το μεγαλύτερο ποσοστό της υπεραξίας που παράγουν στην Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία. Παράλληλα, τέθηκαν σημαντικά για την εγχώρια οικονομία ζητήματα όπως η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, η σύνδεση αγροδιατροφής με τον τουρισμό, οι εξαγωγές και η εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων καθώς και ζητήματα ελέγχων της αγοράς.
Σε συνέχεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, Άγις Πιστιόλας επεσήμανε: «Μέσω της γόνιμης και με θετικό αντίκτυπο συνάντησης μας με τον Αξιότιμο Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, προγραμματίστηκαν οι επόμενες συναντήσεις των Μελών του ΔΣ της Πρωτοβουλίας με αρμόδια στελέχη του Υπουργείου με σκοπό τη συζήτηση των θεμάτων και την επιτάχυνση των διαδικασιών που αφορούν την ατζέντα που παρουσιάσαμε. Προτεραιότητά μας παραμένει πάντα ο αδιάκοπος διάλογος με τους παράγοντες της Οικονομίας και της Πολιτείας».
 
Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι 59 εταιρείες:
Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, Ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, Φλώρινας Δινάκη, Brava, EZA, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, Hellas Frost, Petrou Nuts, Captain’s, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The Writing Fields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Χαρτέλ, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Cretan Mill, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- Meat Company, Αφοί Χαΐτογλου, Tottis Pack, Regina, Draculi Coffee, Αποστακτήρια Καλλικούνη,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Οινοποιία Γεωργιάδη, Πυρήνας , Biosolids, Κρόκος  Κοζάνης, ΧΙΩΝ, Γεωργική Ανάπτυξη, Δ. Κορωνάκης, Ε. Θυμέλης, ΔΙΡΦΥΣ, Κτήμα Σκούρα, Καρακάνας Παναγιώτης, Τρικαλινός, Μύλοι Δάκου, Μύλοι Θράκης, CARTONTEC, Γεωδή
 
Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»:
 
Σκοπός της «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση.
Λίγα λόγια για την EUROCERT Α.Ε.
Η EUROCERT είναι ένας ανεξάρτητος φορέας Επιθεωρήσεων, Ελέγχων και Πιστοποιήσεων με ισχυρή παρουσία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε περισσότερες από 25 χώρες παγκοσμίως μέσω του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών της. Αποτελεί τη μεγαλύτερη, αμιγώς, ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο. Σήμερα, το άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης σε κλάδους ανάμεσα στους οποίους είναι τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα, ο τουρισμός, η ενέργεια, η βιομηχανία κι η ναυτιλία. Η EUROCERT αποτελεί τον φορέα πιστοποίησης του σήματος  «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» που επιβεβαιώνει την ελληνικότητα στην ιδιοκτησία, τη βάση και την παραγωγή των επιχειρήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.eurocert.gr
 
Καραγκιουλέ Άννη, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
τηλ.: 6944562025 e-mail: anniekaragioule@ella-dikamas.gr, http://ella-dikamas.gr/