ΝΕΑ & Μ.Μ.Ε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
01 Νοε
Αθήνα, 1 Νοεμβρίου 2023
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ καλωσορίζει την εταιρία ΑΦΟΙ Δ. ΚΟΡΟΝΤΖΗ
 
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ διευρύνει την αριθμητική της βάση υποδεχόμενη στα Μέλη της την εταιρία ΑΦΟΙ Δ. ΚΟΡΟΝΤΖΗ, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της Συσκευασίας και Εξαγωγής Κορινθιακής Σταφίδας. 
 
Το νέο Μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση με μακρά ιστορία στον κλάδο ενός παραδοσιακού προϊόντος, της Κορινθιακής σταφίδας. Λειτουργεί πριν από το 1890 και συγκαταλέγεται στις αρχαιότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Η εταιρία ξεκίνησε τη διαδρομή της στην Αμαλιάδα Ηλείας από τους ιδρυτές της Ιωάννη και Χαρίλαο Κοροντζή και το 1979 μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητη έκταση 50 στρεμμάτων στη Μαραθιά Αμαλιάδας, καλύπτοντας επιφάνεια 4.000 τετραγωνικών μέτρων στεγασμένων κτηρίων. Με τα χρόνια επεκτάθηκε και προχώρησε σε επενδύσεις οι οποίες την τελευταία δεκαετία ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ και σήμερα λειτουργεί με τον πλέον σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και είναι από τις πλέον υγιείς στον κλάδο της. Η επιχείρηση έχει προχωρήσει στην παραγωγή καινοτόμων και απολύτως φυσικών προϊόντων με βάση τη σταφιδίνη, τα οποία διακρίνονται για την εξαιρετική ποιότητα και γεύση τους. Στο ‘τιμόνι’ της εταιρίας βρίσκεται σήμερα η τρίτη γενιά συνεχίζοντας και εξελίσσοντας το όραμα των προγόνων της.
 
Με την ένταξή της η εταιρία ΑΦΟΙ Δ. ΚΟΡΟΝΤΖΗ ενστερνίζεται τις αξίες της Πρωτοβουλίας για την παραγωγή καινοτόμων και ποιοτικών προϊόντων που λειτουργούν ως πρεσβευτές της παραγωγικής Ελλάδας εντός κι εκτός συνόρων και ενώνει μαζί της δυνάμεις για την ανάδειξη της αμιγώς ελληνικής επιχειρηματικότητας.
 
Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι εξής εταιρίες:
Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, Ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Φλώρινας Δινάκη, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, HellasFrost, PetrouNuts, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless EC, TheWritingFields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Μανδρέκας, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- MeatCompany,, TottisPack,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κρόκος  Κοζάνης, ΧΙΩΝ, Δ. Κορωνάκης, Ε. Θυμέλης, ΔΙΡΦΥΣ, Κτήμα Σκούρα, Τυροκομείο Καρακάνας, Τρικαλινός, Μύλοι Δάκου, Μύλοι Θράκης, CARTONTEC, Γεωδή, ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ, Οικογένεια Στεργίου, Domus, VITEX, Κατράδης, Forlabels, FLEXIA, Elikon Graphic Arts, Φάρμα Κουκάκη, Καρύδης Labels, SABO, SEPTONA, Πρόκος, Οικογένεια Βολιώτη, Organic 3S, 3αλφα, Coffee Island, Polyplast, Nikolopoulou,evlogia, Οικογένεια Χριστοδούλου, Mediline, GR.INOX, Viospiral, Αφοί Κοροντζή
 
Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ:
Σκοπός της «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση από τη EUROCERT S.A..
 
Καραγκιουλέ Άννη, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
τηλ.: 6944562025 e-mail: anniekaragioule@ella-dikamas.gr, http://ella-dikamas.gr/