ΝΕΑ & Μ.Μ.Ε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
02 Οκτ
Η οινοπαραγωγική εταιρεία Κτήμα Βιβλία Χώρα εντάχθηκε ως νέο Μέλος στην ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, την πρωτοβουλία δυναμικά αναπτυσσόμενων ελληνικών επιχειρήσεων η οποία έχει ως στόχο την ανάδειξη της υψηλής προστιθέμενης αξίας που προσφέρει η ελληνική επιχειρηματικότητα στην επανεκκίνηση και ανάπτυξη της οικονομίας.
 
Έχοντας επιτυχώς περάσει τη διαδικασία πιστοποίησης από την Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων EUROCERT, οι οίνοι τους Κτήματος Βιβλία Χώρα θα φέρουν πλέον το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στις φιάλες τους, το οποίο θα γνωστοποιεί στο καταναλωτικό κοινό ότι η εταιρεία αποτελεί μία ελληνική επιχείρηση που, παρά τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς, έχει επιλέξει να διατηρήσει το τρίπτυχο Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία στην Ελλάδα. Έτσι, αποτελεί μία δύναμη, που μαζί με τα υπόλοιπα Μέλη της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, συμβάλλει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, την αύξηση του ΑΕΠ και, πιο σημαντικά, τη διατήρηση εντός των ελληνικών συνόρων του πλούτου που παράγει.
 
Το Κτήμα Βιβλία Χώρα βρίσκεται στις άγονες πλαγιές του Παγγαίου Όρους, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Αποτελεί το δημιούργημα δύο οινολόγων, του Βασίλη Τσακτσαρλή και του Βαγγέλη Γεροβασιλείου, οι οποίοι με κίνητρο την αγάπη τους για το κρασί, συνδύασαν τις εμπειρίες τους στην παραγωγή οίνων υψηλής ποιότητας και εγκατέστησαν στην περιοχή έναν πρότυπο βιολογικό αμπελώνα 480 στρεμμάτων.
 
Η φιλοσοφία του Κτήματος, εστιάζει στην παραγωγή υψηλής ποιότητας οίνων, που φέρουν τη σφραγίδα του οικοσυστήματος του Παγγαίου και εκφράζουν τη μοναδικότητά του. Οι αμπελώνες του Κτήματος βρίσκονται σε υψόμετρο 400 μέτρων και σ’ αυτούς καλλιεργούνται ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, σύμφωνα με τα πρότυπα της βιολογικής γεωργίας. Το οινοποιείο βρίσκεται στο μέσο του αμπελώνα. Είναι μία σύγχρονη μονάδα επιφάνειας 6.600τ.μ. που περιλαμβάνει χώρους παραγωγής, εμφιάλωσης, παλαίωσης, υποδοχής, γευσιγνωσίας και φιλοξενίας. Σήμερα, το Κτήμα Βιβλία Χώρα παράγει 10 οίνους με την ένδειξη: Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Παγγαίο και 2 Ποικιλιακούς Οίνους.
 
 
Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι εταιρείες:
Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, Φλώρινας Δινάκη, Brava, EZA, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, Hellas Frost, Petrou Nuts, ΠΑΚΟ, Captain’s , Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The Writing Fields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Χαρτέλ, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Cretan Mill, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- Meat Company, Αφοί Χαΐτογλου, Tottis Pack, Regina, Draculi Coffee, Αποστακτήρια Καλλικούνη,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα
 
 
 
Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»:
 
Σκοπός της ένωσης «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση και έλεγχο που διεξάγει αποκλειστικά η Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων EUROCERT A.Ε βάσει ειδικού προτύπου απαιτήσεων με συγκεκριμένα και μετρήσιμα κριτήρια.
 
Λίγα λόγια για την EUROCERT Α.Ε.
Η EUROCERT είναι ένας ανεξάρτητος φορέας Επιθεωρήσεων, Ελέγχων και Πιστοποιήσεων με ισχυρή παρουσία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε περισσότερες από 25 χώρες παγκοσμίως μέσω του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών της. Αποτελεί τη μεγαλύτερη, αμιγώς, ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο. Σήμερα, το άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης σε κλάδους ανάμεσα στους οποίους είναι τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα, ο τουρισμός, η ενέργεια, η βιομηχανία κι η ναυτιλία. Η EUROCERT αποτελεί τον φορέα πιστοποίησης του σήματος  «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» που επιβεβαιώνει την ελληνικότητα στην ιδιοκτησία, τη βάση και την παραγωγή των επιχειρήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.eurocert.gr
 
Καραγκιουλέ Άννη, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
τηλ.: 6944562025 e-mail: anniekaragioule@ella-dikamas.gr, http://ella-dikamas.gr/