ΝΕΑ & Μ.Μ.Ε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
06 Μαρ

Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2018
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ υποδέχεται την Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company
 
Τη δυναμική πορεία της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ έρχεται να συμπληρώσει ένα ακόμη νέο μέλος, η ελληνική εταιρεία Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company, εγκαινιάζοντας την είσοδο της πρώτης εταιρείας παραγωγής κόκκινου κρέατος, σε μία συμβολική και ουσιαστική κίνηση για τα επόμενα βήματα της πρωτοβουλίας, καθώς το νέο μέλος εντάσσεται σε έναν κλάδο που χαρακτηρίζεται από μεγάλες εισαγωγές και αρνητικό εμπορικό ισοζύγιο.
 
H Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company πιστοποιήθηκε με το σήμα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ από την EUROCERT, το οποίο μπορεί πλέον να φέρει στα προϊόντα της ως πιστοποίηση προς τους καταναλωτές ότι η εταιρεία διατηρεί το τρίπτυχο ιδιοκτησία - βάση - δραστηριότητά της εντός συνόρων, συνεισφέροντας έτσι καθημερινά στην επανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Πιο σημαντικά, η Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company ενώνει τις δυνάμεις της με ορισμένες από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές επιχειρήσεις της αγοράς, μέλη ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, στην προσπάθεια να αναδείξουν την υψηλή προστιθέμενη αξία και σημασία της ελληνικής επιχειρηματικότητας για την ανοικοδόμηση της οικονομίας.
 
Έχοντας παρουσία στον κλάδο του κρέατος της Ελληνικής αγοράς από το 1925, η Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company ξεκίνησε τη διαδρομή της από την Ξάνθη όπου και δημιουργήθηκε το πρώτο κρεοπωλείο της από τον ιδρυτή της επιχείρησης Απόστολο Παπαδόπουλο. Σήμερα, αποτελεί μια κάθετα ολοκληρωμένη εταιρεία με επιχειρησιακές μονάδες εκτροφής, σφαγείου, εργαστηρίου επεξεργασίας κρέατος, παραγωγής αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων, επεξεργασίας ζωικών υποπροϊόντων και παραπροϊόντων, καθώς και υπηρεσιών και υποπροϊόντων rendering, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Λαμπρινό της Ξάνθης, που συμπληρώνονται από το εταιρικό κρεοπωλείο στην Δημοτική Αγορά Ξάνθης.
 
 
Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι:
Agrino, ΕΨΑ, Νιτσιάκος, Λουξ, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, Ζαγόρι, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, Αναψυκτικά Φλώρινας Δινάκη, Brava, ΕΖΑ, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία  Βαρβαγιάννη, SKAG, ΚΥΚΝΟΣ, Hellas Frost, Petrou Nuts, ΠΑΚΟ, Captain’s, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The Writing Fields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aυγά Βλαχάκη, Χαΐτογλου, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Χρυσά Αυγά, Cretan Mill, Απόστολος Παπαδόπουλος Meat Company.
 
 
Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»:
 
Σκοπός της ένωσης «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρίες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Παραγωγή́, Βάση και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση και έλεγχο που διεξάγει αποκλειστικά η Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων EUROCERT A.Ε βάσει ειδικού προτύπου απαιτήσεων με συγκεκριμένα και μετρήσιμα κριτήρια.
 
Λίγα λόγια για την EUROCERT Α.Ε.
Η EUROCERT είναι ένας ανεξάρτητος φορέας Επιθεωρήσεων, Ελέγχων και Πιστοποιήσεων με ισχυρή παρουσία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως μέσω του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών της. Αποτελεί τη μεγαλύτερη, αμιγώς, ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο. Σήμερα, το άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης σε κλάδους ανάμεσα στους οποίους είναι τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα, ο τουρισμός, η ενέργεια, η βιομηχανία κι η ναυτιλία. Η EUROCERT αποτελεί τον φορέα πιστοποίησης του σήματος  «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» που επιβεβαιώνει την ελληνικότητα στην ιδιοκτησία, τη βάση και την παραγωγή των επιχειρήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.eurocert.gr
 
Καραγκιουλέ Άννη, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
τηλ.: 6944562025 e-mail: anniekaragioule@ella-dikamas.gr, http://ella-dikamas.gr/