ΝΕΑ & Μ.Μ.Ε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
08 Μαρ

 Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2018
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η Αφοί Χαΐτογλου ενώνει δυνάμεις με την Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ
 
Η ελληνική εταιρεία Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ αποτελεί το νεότερο μέλος που εντάσσεται στους κόλπους του ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ενισχύοντας περαιτέρω τη δυναμική πορεία της Πρωτοβουλίας, η οποία πλέον μετρά 36 από τις δυναμικότερα αναπτυσσόμενες και πιο αναγνωρισμένες επιχειρήσεις ελληνικής ιδιοκτησίας που ενώνουν δυνάμεις για τη δημιουργία ενός βιώσιμου μοντέλου στην ελληνική οικονομία.
 
Το πιο πρόσφατο μέλος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ αποτελεί μια ακόμη σημαντική πρόσθετη δύναμη για την αποστολή της ένωσης που στοχεύει στην ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας ως το μόνο δρόμο για την ορθολογική λειτουργία της ελληνικής οικονομίας και την επαναφορά στο δρόμο της ανάπτυξης. Όπως και κάθε άλλο μέλος ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η Αφοί Χαΐτογλου πέρασε από μία εντατική διαδικασία αξιολόγησης και πιστοποίησης από την EUROCERT όσο αφορά στα κριτήρια ένταξης στην Πρωτοβουλία (που μεταξύ άλλων απαιτεί από τα μέλη της να τηρούν το τρίπτυχο Έδρα– Παραγωγή – Ιδιοκτησία στην Ελλάδα) και μπορεί πλέον να φέρει το σήμα πιστοποίησης ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στα προϊόντα της και να συμμετέχει ενεργά στις δράσεις της Πρωτοβουλίας.
 
Η Αφοί Χαΐτογλου ΑΒΕΕ είναι μια αμιγώς ελληνική οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1924. Σήμερα, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων με βάση το σουσάμι, που παράγει σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στη Βόρεια Ελλάδα μία ευρεία σειρά προϊόντων ενταγμένων στη Μεσογειακή διατροφή. Με πιο δημοφιλή προϊόντα τον Μακεδονικό Χαλβά και το Μακεδονικό Ταχίνι, η εταιρεία καταγράφει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε 50 χώρες, με τα προϊόντα της να αποτελούν εξαιρετικούς πρεσβευτές της ελληνικής διατροφής και των ελληνικών προϊόντων διεθνώς.
 
Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι:
Agrino, ΕΨΑ, Νιτσιάκος, Λουξ, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, Ζαγόρι, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, Φλώρινας Δινάκη, Brava, ΕΖΑ, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία  Βαρβαγιάννη, SKAG, ΚΥΚΝΟΣ, Hellas Frost, Petrou Nuts, ΠΑΚΟ, Captain’s, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The Writing Fields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aυγά Βλαχάκη, Χαρτέλ, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Χρυσά Αυγά, Cretan Mill, Απ. Παπαδόπουλος-Meat Company, Χαΐτογλου
 
 
 Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»:
 
Σκοπός της ένωσης «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρίες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα-Παραγωγή- Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση και έλεγχο που διεξάγει αποκλειστικά η Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων EUROCERT A.Ε βάσει ειδικού προτύπου απαιτήσεων με συγκεκριμένα και μετρήσιμα κριτήρια.
 
Λίγα λόγια για την EUROCERT Α.Ε.
Η EUROCERT είναι ένας ανεξάρτητος φορέας Επιθεωρήσεων, Ελέγχων και Πιστοποιήσεων με ισχυρή παρουσία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως μέσω του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών της. Αποτελεί τη μεγαλύτερη, αμιγώς, ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο. Σήμερα, το άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης σε κλάδους ανάμεσα στους οποίους είναι τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα, ο τουρισμός, η ενέργεια, η βιομηχανία κι η ναυτιλία. Η EUROCERT αποτελεί τον φορέα πιστοποίησης του σήματος  «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» που επιβεβαιώνει την ελληνικότητα στην έδρα, την παραγωγή και την ιδιοκτησία των επιχειρήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.eurocert.gr
 
Καραγκιουλέ Άννη, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
τηλ.: 6944562025 e-mail: anniekaragioule@ella-dikamas.gr, http://ella-dikamas.gr/ Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2018