ΝΕΑ & Μ.Μ.Ε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
22 Δεκ
Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2020
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ παρείχε την Αιγίδα της στο 2ο Συνέδριο Family Business για το ρόλο των οικογενειακών επιχειρήσεων
 
 
Υπό την Αιγίδα της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ πραγματοποιήθηκε το 2ο Συνέδριο Family Business, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020, στο πλαίσιο του οποίου Μέλη της προχώρησαν σε ενδιαφέρουσες ομιλίες και παρουσιάσεις σχετικά με τη σημασία των οικογενειακών επιχειρήσεων και το σύγχρονο χαρακτήρα τους.
 
Ειδικότερα, μία από τις πρώτες ομιλίες, με βάση το πρόγραμμα, πραγματοποίησε ο Αρμόδιος Γιαννίδης, CEO της Vitex και Μέλος της Πρωτοβουλίας  ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ο οποίος έκανε λόγο για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να φέρει μια επιχείρηση για να σημειώνει ιδιαίτερες επιδόσεις ενώ σχολίασε και εκείνα τα διαφοροποιητικά στοιχεία, που ακόμα και σε περιόδους κρίσης, κάνουν την εταιρία να διαγράφει λαμπρή πορεία. Στο δεύτερο μέρος του Συνεδρίου, ο Μιχάλης Τσαούτος, Γενικός Διευθυντής της ΕΨΑ και Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, περιέγραψε τη δική του εμπειρία και την πορεία που ακολούθησε τονίζοντας τη σημασία της επιμονής, της υπομονής και του ανοιχτού μυαλού στον επιχειρηματικό στίβο. Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης, συμμετείχε η Πόπη Σκαγιά Διευθύνουσα Σύμβουλος της SKAG και Μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η οποία τόνισε τη σημασία ύπαρξης των οικογενειακών επιχειρήσεων επισημαίνοντας την καθοριστική αξία τους και τους παράγοντες που την επηρεάζουν.
 
Το 2ο Συνέδριο Family Business, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων, ανέδειξε το ρόλο των οικογενειακών επιχειρήσεων, οι οποίες στηρίζουν την εγχώρια οικονομία, αλλά και τη σημασία της διαδοχής για την ελληνική επιχειρηματικότητα.
 
Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι εξής εταιρείες:
 
Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, Ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Φλώρινας Δινάκη, Brava, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, HellasFrost, PetrouNuts, Captain’s, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, TheWritingFields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- MeatCompany, Αφοί Χαΐτογλου, TottisPack, DraculiCoffee, Αποστακτήρια Καλλικούνη,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Οινοποιία Γεωργιάδη, Πυρήνας, Biosolids, Κρόκος  Κοζάνης, ΧΙΩΝ, Γεωργική Ανάπτυξη, Δ. Κορωνάκης, Ε. Θυμέλης, ΔΙΡΦΥΣ, Κτήμα Σκούρα, Τυροκομείο Καρακάνας, Τρικαλινός, Μύλοι Δάκου, Μύλοι Θράκης, CARTONTEC, Γεωδή, ΜΕΒΓΑΛ, Polyeco, ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ, Οικογένεια Στεργίου, Domus, VITEX, Κατράδης, Forlabels, FLEXIA, Elikon Graphic Arts
 
Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ:
 
Σκοπός της «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση.
 
Καραγκιουλέ Άννη, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
τηλ.: 6944562025 e-mail: anniekaragioule@ella-dikamas.gr, http://ella-dikamas.gr/