ΚΑΡΑΚΑΝΑΣ

Η εταιρεία ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ «ΚΑΡΑΚΑΝΑΣ»(Καρακάνας Παναγιώτης & ΣΙΑ ΟΕ) αποτελεί τρίτης γενιάς οικογενειακή επιχείρηση, έχοντας παρουσία στον κλάδο της Ελληνικής Τυροκομίας από το 1970, όπου ξεκίνησε τη διαδρομή της από το Στεφανοβίκειο Μαγνησίας με την δημιουργία της παραγωγικής της βάσης, από τον ιδρυτή της επιχείρησης Νικόλαο Καρακάνα. Τότε ήταν που ο ίδιος πέρασε από την οικογενειακή, κτηνοτροφική εκμετάλλευση με έδρα και τόπο καταγωγής την Βλάστη του Ν.Κοζάνης στην οργανωμένη τυροκομία.

Σήμερα, οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου παραμένουν στην ίδια περιοχή μετά από ριζική ανακατασκευή και επέκτασή τους το 1995 και η επιχείρηση έχει πλέον ενισχυθεί με την προσθήκη της τρίτης γενιάς, του Παναγιώτη Καρακάνα, Τεχνολόγου Τροφίμων με Master στην Επιστήμη και Τεχνολογία Γάλακτος από το Reading University, UK.

Επίσης, η εταιρεία δημιουργεί το 2003 και το 2009 τα δύο ιδιόκτητα σημεία πώλησης των προϊόντων της εντός της πόλης του Βόλου και ετοιμάζεται για τρίτο εντός του 2019, δικής της ιδιοκτησίας επίσης.

To 2019 την βρίσκει να συνεργάζεται με όλους του μεγάλους retailers στην Ελλάδα και να κάνει τα πρώτα της βήματα στο εξωτερικό με μια σειρά καινοτόμων προϊόντων που δημιουργεί, επεκτείνοντας έτσι την γκάμα των προϊόντων της, πάντα όμως με σεβασμό στην παράδοση.

 Η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί με το σήμα «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» από το 2018 πληρώντας τα ποσοτικά και τα ποιοτικά κριτήρια που απαιτούνται.