ΝΕΑ & Μ.Μ.Ε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
28 Μαρ
Αθήνα, 27 Μαρτίου 2023
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εντυπωσίασε το μεγάλο ενιαίο περίπτερο των εταιριών-Μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στη foodexpo 2023
Με κοινό περίπτερο που δημιουργήθηκε από 17 εταιρίες-Μέλη, συνολικής έκτασης 610 τ.μ., ενιαία σηματοδότηση και με χρώμα το χαρακτηριστικό μπλε της Πρωτοβουλίας, η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ  ΜΑΣ είχε εντυπωσιακή παρουσία στη foodexpo 2023.
Στην Έκθεση συμμετείχαν οι εταιρίες: Agrino, Λουξ, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΗΛΙΟΣ, Ζύμη Ψαχνών, Βιολάντα, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Μανδρέκας, Sativa, Κρόκος Κοζάνης, Χιών, Θυμέλης, Μύλοι Δάκου, Γεωδή, Οικογένεια Βολιώτη, Οικογένεια Χριστοδούλου, EUROCERT. Παράλληλα, με δικά τους περίπτερα είχαν παρουσία οι εταιρίες-Μέλη: Νιτσιάκος, Ούζο Βαρβαγιάννη, Τρικαλινός, Φάρμα Κουκάκη, Ιωνική Σφολιάτα, Evlogia.
Τα 23 Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετείχαν με περίπτερα που ξεπέρασαν συνολικά τα 1.200 τ.μ. αποτυπώνοντας τη δυναμική που χαρακτηρίζει την Κοινότητα, στο πλαίσιο του σημαντικότερου εμπορικού φόρουμ για τρόφιμα και ποτά στη Ν.Α. Ευρώπη.
Μέσα από το πρόγραμμα των hosted buyers που παρέχει η διοργανώτρια εταιρία της έκθεσης - Forum SA, η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ απηύθυνε προσκλήσεις για την υλοποίηση σημαντικών συναντήσεων των εταιριών-Μελών της. Συνολικά, υπήρξε μεγάλη παρουσία συνεργατών από την Ελλάδα αλλά και αγοραστών από διάφορες χώρες, με τη βοήθεια των Υπευθύνων των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων μεγάλων πόλεων παγκοσμίως, καθώς η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ διατηρεί διαχρονική συνεργασία μαζί τους. Ακόμα, στο κέντρο κάθε νησιού της έκθεσης, όπου γύρω είναι τοποθετημένα τα περίπτερα Μελών, υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος για κοινές συναντήσεις με πελάτες των εταιριών. Σε αυτόν το χώρο το Μέλος Coffee Island προσέφερε είδη καφέ και ροφήματα στους εκθέτες/Μέλη της Πρωτοβουλίας καθώς και στους επισκέπτες τους.
Για μια ακόμα χρονιά τα περίπτερα Μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ επισκέφτηκαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Ακόμα, στη διάρκεια της Έκθεσης φιλοξενήθηκε δράση live cooking με την αγαπητή σεφ Ντίνα Νικολάου στο περίπτερο της Ζύμης Ψαχνών.
Οι εταιρίες-Μέλη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από το αποτύπωμα της παρουσίας τους στη foodexpo, συμμετέχοντας για δεύτερη χρονιά, μέσω του κοινού περιπτέρου της Πρωτοβουλίας. Για την  foodexpo 2024 προβλέπεται το κοινό περίπτερο να είναι μεγαλύτερο με την προσθήκη νέων Μελών.
Η κοινότητα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ επιλέγει στρατηγικά τη συνολική παρουσία των Μελών της σε μεγάλες εμπορικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό υποστηρίζοντας τις συνέργειες των εταιριών, καθιστώντας γνωστό το Σήμα και το αξιακό της υπόβαθρο.
 
Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι εξής εταιρίες:
 
Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, Ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Φλώρινας Δινάκη, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, HellasFrost, PetrouNuts, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless EC, TheWritingFields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Galenica, Μανδρέκας, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- MeatCompany,, TottisPack,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Biosolids, Κρόκος  Κοζάνης, ΧΙΩΝ, Δ. Κορωνάκης, Ε. Θυμέλης, ΔΙΡΦΥΣ, Κτήμα Σκούρα, Τυροκομείο Καρακάνας, Τρικαλινός, Μύλοι Δάκου, Μύλοι Θράκης, CARTONTEC, Γεωδή, Polyeco, ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ, Οικογένεια Στεργίου, Domus, VITEX, Κατράδης, Forlabels, FLEXIA, Elikon Graphic Arts, Φάρμα Κουκάκη, Καρύδης Labels, SABO, SEPTONA, Πρόκος, Ιωνική Σφολιάτα, Οικογένεια Βολιώτη, Organic 3S, 3αλφα, Coffee Island, Polyplast, Nikolopoulou, evlogia, Οικογένεια Χριστοδούλου, Mediline
 
Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ:
 
Σκοπός της «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση από τη EUROCERT S.A..
 
 
Καραγκιουλέ Άννη, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
τηλ.: 6944562025 e-mail: anniekaragioule@ella-dikamas.gr, http://ella-dikamas.gr/