ΝΕΑ & Μ.Μ.Ε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
13 Μαρ

 
Εντυπωσίασε το μεγάλο ενιαίο περίπτερο των εταιριών-Μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στη Foodexpo 2024
 
Με κοινό περίπτερο που δημιουργήθηκε από 17 εταιρίες-Μέλη, συνολικής έκτασης 610 τ.μ., το αποτύπωμα της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών στη νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Foodexpo 2024.
 
Με ενιαία σηματοδότηση και με χρώμα το χαρακτηριστικό μπλε της Πρωτοβουλίας, η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ  ΜΑΣ κάνοντας χρήση και του Αγγλικού Σήματός της Essentially Greek συγκέντρωσε τα βλέμματα Ελλήνων και ξένων αγοραστών επαγγελματιών του κλάδου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι για τρίτη χρονιά η Πρωτοβουλία είχε δικό της περίπτερο στην Έκθεση επιβεβαιώνοντας τη συνεργασία, αλληλοϋποστήριξη και τη συνεκτική δομή των Μελών της.
 
Στο κοινό περίπτερο της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετείχαν οι εταιρίες: Agrino, Λουξ, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΗΛΙΟΣ, Ζύμη Ψαχνών, Petrou Nuts, Βιολάντα, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Μανδρέκας, Sativa, Χιών, Θυμέλης, Μύλοι Δάκου, Γεωδή, Μέλι Αττική, Οικογένεια Βολιώτη, EUROCERT. Παράλληλα, με δικά τους περίπτερα είχαν παρουσία οι εταιρίες-Μέλη: Πηγή Δινάκη, Ούζο Βαρβαγιάννη, Τρικαλινός, Φάρμα Κουκάκη, Evlogia, Αφοί Κοροντζή. 
 
Μέσα από το πρόγραμμα των hosted buyers που παρέχει η διοργανώτρια εταιρία της έκθεσης - Forum SA, η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ απηύθυνε προσκλήσεις για την υλοποίηση σημαντικών συναντήσεων των εταιριών-Μελών της. Συνολικά, υπήρξε μεγάλη παρουσία συνεργατών από την Ελλάδα αλλά και αγοραστών από διάφορες χώρες, με τη βοήθεια των Υπευθύνων των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων μεγάλων πόλεων παγκοσμίως, καθώς η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ διατηρεί διαχρονική συνεργασία μαζί τους. Ακόμα, στο κέντρο κάθε νησιού της έκθεσης, όπου γύρω ήταν τοποθετημένα τα περίπτερα Μελών, υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος για κοινές συναντήσεις με πελάτες των εταιριών. Σε αυτόν το χώρο το Μέλος Coffee Island προσέφερε είδη καφέ και το Μέλος Δίρφυς με τα προϊόντα του υποστήριξε τους Εκθέτες της Πρωτοβουλίας καθώς και στους επισκέπτες τους.
 
Στο πλαίσιο της Foodexpo 2024 τα περίπτερα Μελών της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ επισκέφτηκε  ο Υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ιδιοκτήτες των εταιριών – Μελών της Κοινότητας και να εκφράσει τη στήριξή του στο όραμα που πρεσβεύει η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Ακόμα, στη διάρκεια της Έκθεσης φιλοξενήθηκαν δράσεις live cooking με τη γνωστή σεφ Ντίνα Νικολάου στο περίπτερο της ΗΛΙΟΣ, της Ζύμης Ψαχνών και της Μύλοι Δάκου.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο τα Mέλη της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ προσέφεραν μεγάλη ποσότητα προϊόντων τους στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του παιδιού» κατά την ολοκλήρωση της έκθεσης Foodexpo 2024.
 
Η κοινότητα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ επιλέγει στρατηγικά τη συνολική παρουσία των Μελών της σε μεγάλες εμπορικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προβάλλοντας τα καινοτόμα ελληνικά προϊόντα, που αποτελούν πρεσβευτές της σύγχρονης εγχώριας παραγωγής.