ΝΕΑ & Μ.Μ.Ε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
22 Μαρ

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Νέο μέλος ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ η εταιρεία τροφίμων REGINA

 

 

Το νεότερο Μέλος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, της ένωσης ελληνικών επιχειρήσεων για την ανάδειξη του κρίσιμου ρόλου των ελληνικών παραγωγικών-μεταποιητικών επιχειρήσεων για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, αποτελεί η εταιρεία REGINA, με αντικείμενο την επεξεργασία, τυποποίηση και συσκευασία μελιού και τροφίμων, και σημαντική παρουσία στην ελληνική και διεθνή αγορά από το 1958.

 

Η εταιρεία REGINA αποτελεί το 38ο εκ των 40 -μέχρι σήμερα- Μελών που συμμετέχουν στην ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, συνεισφέροντας στην προσπάθεια ενίσχυσης της ελληνικής επιχειρηματικότητας και ενημέρωσης του κοινού για την πολλαπλάσια προστιθέμενη αξία που οι ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές επιχιερήσεις δημιουργούν στην οικονομία και την παραγωγή εθνικού πλούτου που παραμένει στη χώρα. Πληρώντας τις προϋποθέσεις συμμετοχής, που απαιτούν από την επιχείρηση να διαθέτει Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία στην Ελλάδα, πιστοποιημένα από την εταιρεία ελέγχων και πιστοποιήσεων EUROCERT, η REGINA θα φέρει πλέον στα προϊόντα της το διακριτικό σήμα «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» επικοινωνώντας στο ελληνικό κοινό την ελληνική της ταυτότητα και την καθημερινή της συνεισφορά στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.  

 

Με έδρα στη Βόρεια Ελλάδα, η εταιρεία REGINA – ΚΟΥΡΑΝΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ δραστηριοποιείται εδώ και 60 χρόνια στην επεξεργασία, τυποποίηση και συσκευασία μελιού και τροφίμων για την αγορά λιανικής και catering. Έχοντας κατεξοχήν εξωστρεφή χαρακτήρα από ιδιαίτερα νωρίς, οι σειρές προϊόντων της εταιρείας REGINA έχουν παρουσία σε πέντε ηπείρους, με το 50% του ετήσιου τζίρου της εταιρείας να προέρχεται από τις εξαγωγές. Προτεραιότητα για την εταιρεία είναι η εφαρμογή υψηλών προτύπων ποιότητας και ασφάλειας. Οι εγκαταστάσεις της Regina στη ΒΙ.ΠΕ.Θ της Σίνδου έχουν πιστοποιηθεί κατά το πρότυπο ISO22000:2005, ενώ αποτελεί μία από τις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα που έλαβαν την πιστοποίηση IFS.

 

Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι:

Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, Φλώρινας Δινάκη, Brava, EZA, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, Hellas Frost, Petrou Nuts, ΠΑΚΟ, Captains , Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The Writing Fields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Χαρτέλ, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Cretan Mill, Χρυσά αυγά, ΑΠ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ- Meat Company, Χαΐτογλου, Tottis Pack, Regina, Draculi Coffee,  Αποστακτήρια Καλλικούνη

 

 

 

 

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»:

 

Σκοπός της ένωσης «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρίες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση και έλεγχο που διεξάγει αποκλειστικά η Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων EUROCERT A.Ε βάσει ειδικού προτύπου απαιτήσεων με συγκεκριμένα και μετρήσιμα κριτήρια.

 

Λίγα λόγια για την EUROCERT Α.Ε.

Η EUROCERT είναι ένας ανεξάρτητος φορέας Επιθεωρήσεων, Ελέγχων και Πιστοποιήσεων με ισχυρή παρουσία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως μέσω του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών της. Αποτελεί τη μεγαλύτερη, αμιγώς, ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο. Σήμερα, το άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης σε κλάδους ανάμεσα στους οποίους είναι τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα, ο τουρισμός, η ενέργεια, η βιομηχανία κι η ναυτιλία. Η EUROCERT αποτελεί τον φορέα πιστοποίησης του σήματος  «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» που επιβεβαιώνει την ελληνικότητα στην ιδιοκτησία, τη βάση και την παραγωγή των επιχειρήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.eurocert.gr

 

 

Καραγκιουλέ Άννη, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

τηλ.: 6944562025 e-mail: anniekaragioule@ella-dikamas.gr, http://ella-dikamas.gr/