ΝΕΑ & Μ.Μ.Ε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
14 Δεκ
Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2021
Δελτίο Τύπου
Η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ «παίρνει θέση» στην πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του Μαστού και τονίζει τη σπουδαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ με τα 71 Μέλη της έχοντας πάντα σε υψηλή προτεραιότητα την ενημέρωση και στήριξη των 7.500 εργαζομένων των Μελών της, ειδικά σε θέματα υγείας, και με αφορμή τον Οκτώβριο που είναι ο μήνας αφύπνισης για τον καρκίνο του Μαστού, πραγματοποίησε στις 24 Νοεμβρίου διαδικτυακό webinar. 
Ειδικότερα, στο πρότυπο webinar της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου του Μαστού, συμμετείχαν διακεκριμένοι ιατροί και ψυχολόγοι και στελέχη των εταιριών-Μελών που μοιράστηκαν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Οι θεματικές που αναπτύχθηκαν εστίασαν σε χρήσιμες συμβουλές για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, τη θεραπευτική αντιμετώπιση και την ψυχολογική υποστήριξη της ασθενούς καθώς και όλης της οικογένειας και των ανθρώπων γύρω της. Απαντώντας σε ερωτήσεις των εργαζομένων των εταιριών-Μελών το λόγο πήραν ο Καθηγητής Χρήστος Μαρκόπουλος, Καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Μαστού του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και Πρόεδρος του Τμήματος Χειρουργικής μαστού της UEMS, ο Δρ. Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης MD, PhD, Χειρούργος μαστού, Πρόεδρος & Ιδρυτής της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ., η Δρ. Φλώρα Σταυρίδη MD, MSc, MRCP, Διευθύντρια Δ’ Ογκολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Υγεία, Διευθύντρια Care and Cure Oncology Center, ο Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης MD, PhD, MBA, MPH, Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Βόννης, Εξειδικευμένος στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Hygeia IVF Νοσοκομείο Μητέρα. Στη συζήτηση συνέβαλαν η Παρασκευή Μιχαλοπούλου, Πρόεδρος του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», η Μαριάννα Μπιτσάκου, Ψυχολόγος Υγείας - Ψυχοθεραπεύτρια, η  Έλενα Σπανού, Ψυχολόγος, Νευροεπιστήμων, Ψυχοθεραπεύτρια CBT, και ο Καθηγητής Δημήτρης Παπαγεωργίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Τμήμα  Νοσηλευτικής. Η Μαριάννα-Παπαδοπούλου Χατζάκου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Πωλήσεων και Μέλος της Διοίκησης της ΜΕΒΓΑΛ και της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ αναφερόμενη στο δικό της παράδειγμα  βοήθησε σημαντικά στη συζήτηση.
Το μήνυμα του webinar, που ήταν ηχηρό και κοινό από όλους τους εξειδικευμένους ομιλητές, ήταν η σημασία της πρόληψης ενώ συζητήθηκαν κι άλλα εξίσου σημαντικά ζητήματα για τις ασθενείς και τις οικογένειές τους, όπως η διαχείριση της ασθένειας, η πραγματικότητα την οποία αντιμετωπίζουν οι γυναίκες που νοσούν καθώς επίσης και το πώς μπορεί να βελτιωθεί η πορεία των ασθενών στην Ελλάδα. Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον webinar συντόνισε η ιδιοκτήτρια του Μέλους ΝΗΣΟΣ και έγκριτη δημοσιογράφος Μάγια Τσόκλη, η οποία μίλησε παράλληλα για τη δική της εμπειρία χαρίζοντας έμπνευση και δύναμη.
 
Το webinar πραγματοποιήθηκε εντός του ωραρίου εργασίας με δυνατότητα να το παρακολουθούν χιλιάδες εργαζόμενοι ταυτόχρονα, ξεπερνώντας το επίπεδο της «απλής ενημέρωσης» και λειτουργώντας ως «όχημα»  αφύπνισης και ευαισθητοποίησης.
Για την πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, αλλά και για τα ελληνικά δεδομένα το Webinar αποτελεί μια πρωτοπορία όσον αφορά σε ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με θέμα την υγεία που χρήζουν δια βίου πρόληψης. Ευχή όλων των συντελεστών και συμμετεχόντων είναι να αποτελέσει πρόσκληση και πρόκληση για ακόμα περισσότερες ανάλογες δράσεις.
 
Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι εξής εταιρίες:
 
Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, Ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Φλώρινας Δινάκη, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, HellasFrost, PetrouNuts, Captain’s, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless EC, TheWritingFields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- MeatCompany,, TottisPack, DraculiCoffee, Αποστακτήρια Καλλικούνη,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Πυρήνας, Biosolids, Κρόκος  Κοζάνης, ΧΙΩΝ, Γεωργική Ανάπτυξη, Δ. Κορωνάκης, Ε. Θυμέλης, ΔΙΡΦΥΣ, Κτήμα Σκούρα, Τυροκομείο Καρακάνας, Τρικαλινός, Μύλοι Δάκου, Μύλοι Θράκης, CARTONTEC, Γεωδή, ΜΕΒΓΑΛ, Polyeco, ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ, Οικογένεια Στεργίου, Domus, VITEX, Κατράδης, Forlabels, FLEXIA, Elikon Graphic Arts, Φάρμα Κουκάκη, Καρύδης Labels, SABO, SEPTONA, Πρόκος, Ιωνική Σφολιάτα, Οικογένεια Βολιώτη, Organic 3S, 3αλφα
 
Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ:
 
Σκοπός της «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση.
 
 
 
Καραγκιουλέ Άννη, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
τηλ.: 6944562025 e-mail: anniekaragioule@ella-dikamas.gr, http://ella-dikamas.gr/