ΝΕΑ & Μ.Μ.Ε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
06 Σεπ

Το τριήμερο 2 έως 4 Σεπτεμβρίου στο μαγευτικό νησί της Τήνου , συγκεντρώθηκαν τα μέλη της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ για να λάβουν μέρος στις εργασίες της ιδρυτικής τους συνδιάσκεψης που είχε σαν αντικείμενο τον σχεδιασμό του στρατηγικού πλάνου που καθορίζει τα επόμενα βήματα της πρωτοβουλίας. 
 

Τα μέλη – επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην Ολομέλεια και οι εκπρόσωποι τους ήταν: AGRINO ο κος  Άγις Πιστιόλας, ΕΨΑ ο κος Μιχάλης Τσαούτος και η κα Πένυ Τσαούτου,  ΛΟΥΞ ο κος Πλάτωνας Μαρλαφέκας & η κα  Άννυ Καραγκιουλέ , ΖΑΓΟΡΙ ο κος  Νίκος Χήτος & η κα Χριστίνα Δούμα, ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ  ο κος Χρήστος Παπαδημητρίου , ΗΛΙΟΣ η κα Αθανασία Δάκου , ΝΗΣΟΣ ο κος Αλέξανδρος Κουρής, ΑΓΑΝ  ο κος Αριστείδης Ευσταθίου και η κα  Ιωάννα Πετροπούλου , ΒΙΚΟΣ ο κος  Κωνσταντίνος Σεπετάς , BRAVA  ο κος Απόστολος Σαλάκος , ΕΖΑ ο κος  Αθανάσιος Συριανός , ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ ο κος Χαράλαμπος Κωνσταντάκης, ο κος Σωτήρης Βλάχος & η κυρία Στέβη Σμυρναίου , ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ ο κος  Γιάννης Βαρβαγιάννης ,  SKAG η κα Πόπυ Σκαγιά , KYKNOS  η κα Μάρθα Μανουσάκη , HELLAS FROST ο κος Γιάννης Παυλούδης, EUROCERT ο κος Γιώργος Μπρισκόλας & η κα Άθη Χαλκιοπούλου καθώς και η υπεύθυνη επικοινωνίας της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ κα Νόρα Άντερσον. Συμμετείχαν ακόμα και νέα υπό ένταξη μέλη ως παρατηρητές.  Η Ολομέλεια διεξήχθη στους χώρους του Δημοτικού Μουσείου Κώστα Τσόκλη στον Κάμπο.


                                         Κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης
 
Στο πλαίσιο των εργασιών της ολομέλειας συζητήθηκαν και  κατατέθηκαν  από κάθε εταιρία μέλος προτάσεις πάνω σε  5 στρατηγικούς στόχους – άξονες διαλόγου. Συζητήθηκαν θέματα όπως, η σημασία της πρωτοβουλίας, η αναγνωρισιμότητα  του σήματος, η συμμετοχή στον δημόσιο διάλογο, διάφορες συνεργασίες, καθώς και τα νέα υπό ένταξη μέλη.
Στην ομιλία του κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων καλωσορίσματος των μελών της Πρωτοβουλίας και των οικογενειών τους στην Τήνο ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ και οικοδεσπότης του τριημέρου κος Αλέξανδρος Κουρής τόνισε:

Η παρουσία τόσων σημαντικών ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων και παραγωγών το τριήμερο αυτό στην Τήνο, αποτελεί εγγύηση για την  επιτυχία της Πρωτοβουλίας μας η οποία έχει ιστορική σημασία για τη χώρα μας.. Εμείς οι Συνοδοιπόροι του ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ οραματιζόμαστε μια πραγματικά ισχυρή και ευημερούσα Ελλάδα. Μια Ελλάδα με ιδιόκτητη βιομηχανία και βιοτεχνία. Μια κοινωνία που δημιουργεί, παράγει και καταναλώνει τα δικά της κορυφαία, επώνυμα, υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντα. Ένα έθνος που αναπτύσσει και αξιοποιεί το ανθρώπινο ταλέντο του δεν το οδηγεί στη μετανάστευση. Εμείς στο ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ λέμε, «ισχυρή Ελλάδα χωρίς παραγωγικές εταιρίες ελληνικής ιδιοκτησίας δεν μπορεί να υπάρξει. ΕΙΜΑΣΤΕ Η  ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ».
                                      

                   Τα μελη και οι εκπρόσωποι τους μετά το πέρας των εργασιών.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου τα μέλη της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ μας και οι οικογένειες τους  είχαν  την ευκαιρία να  συσφίξουν τις σχέσεις  τους μέσα από μία σειρά δράσεων που έλαβαν  χώρα στο νησί της Τήνου όπως: συναυλία στο Θέατρο του Κουμάρου με την Αλίκη Καγιαλόγλου, ξενάγηση και δείπνο με τηνιακά προϊόντα και χαρακτήρα στη Μονή Ουρσουλινών στα Λουτρά, γευστικές δημιουργίες με προϊόντα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ καθώς και  περιήγηση  του  νησιού με «ξεναγό» την Μάγια Τσόκλη.