ΝΕΑ & Μ.Μ.Ε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
05 Ιουν

Ένα ακόμη νέο Μέλος-επιχείρηση υποδέχθηκε η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, την ιστορική Ποτοποιία Καλλικούνης στην Καλαμάτα, αυξάνοντας πλέον τα Μέλη της σημαντικής Πρωτοβουλίας για την προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας σε 40. Μετρώντας ορισμένες από τις δυναμικότερα αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις ως Μέλη, η Πρωτοβουλία έχει πλέον φωνή που συνεχώς δυναμώνει για την ανάδειξη της αναγκαιότητας στήριξης και ενθάρρυνσης των ελληνικών επιχειρήσεων που διατηρούν το τρίπτυχο Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία στην Ελλάδα ως το μόνο βιώσιμο μοντέλο για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της οικονομίας.
 
Το νεότερο Μέλος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η Ποτοποιία Καλλικούνης ΑΕ, με έτος ίδρυσης το 1850, αποτελεί μία από τις παλαιότερες ελληνικές επιχειρήσεις παραγωγής αλκοολούχων ποτών, έχοντας συνεχή παρουσία στην ελληνική και διεθνή αγορά. Με την τέταρτη γενιά της οικογένειας Καλλικούνη σήμερα στα ηνία της επιχείρησης, η ιστορική ποτοποιία της Καλαμάτας ακολουθεί μια σταθερή αναπτυξιακή πορεία, με δραστηριότητα στην επαγγελματική αγορά αλκοολούχων, την αγορά ξενοδοχείων και τις αλυσίδες super market, καθώς και εξαγωγές μεταξύ άλλων σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ισραήλ, Ισπανία, Γερμανία. Παράγει αλκοολούχα ποτά όλων των τύπων, με έμφαση στα τεχνολογικά καινοτομικά προϊόντα όπως cream liqueurs, ανθρακούχα ποτά χαμηλού αλκοολικού τίτλου, και συναγωνίζεται με επιτυχία τα αντίστοιχα εισαγόμενα υποκαθιστώντας ένα μερίδιο εισαγομένων προϊόντων.
 
Η εταιρεία Καλλικούνη διαθέτει ιδιόκτητο εργοστάσιο παραγωγής αλκοολούχων ποτών συνολικής επιφανείας 3.000 τ.μ, στη Βιομηχανική περιοχή Καλαμάτας, με γραμμές εμφιάλωσης ποτών, συγκροτήματα  παραγωγής ανθρακούχων ποτών και βότκας, άμβυκες απόσταξης, δεξαμενές παραγωγής και αποθήκευσης, και δρύινα βαρέλια παλαίωσης αποσταγμάτων. Επιπλέον, διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου και εφαρμοσμένης έρευνας, για την παραγωγή νέων ποτών, τον αυστηρό ποιοτικό έλεγχο των ήδη παραγομένων, καθώς και την παραγωγή τεχνολογικών προϊόντων υψηλής προστιθεμένης αξίας όπως μείγματα ευωδών ουσιών (essences, flavours) για υποκατάσταση αντίστοιχων εισαγομένων, αποτερπενωμένων αιθέριων ελαίων κλπ.
 
 
Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι:
Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, Φλώρινας Δινάκη, Brava, EZA, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, Hellas Frost, Petrou Nuts, ΠΑΚΟ, Captains , Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The Writing Fields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Χαρτέλ, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Cretan Mill, Χρυσά αυγά, ΑΠ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ- Meat Company, Χαΐτογλου, Tottis Pack, Regina, Draculi Coffee,  Αποστακτήρια Καλλικούνη
 
 
 
Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»:
 
Σκοπός της ένωσης «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρίες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση και έλεγχο που διεξάγει αποκλειστικά η Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων EUROCERT A.Ε βάσει ειδικού προτύπου απαιτήσεων με συγκεκριμένα και μετρήσιμα κριτήρια.
 
Λίγα λόγια για την EUROCERT Α.Ε.
Η EUROCERT είναι ένας ανεξάρτητος φορέας Επιθεωρήσεων, Ελέγχων και Πιστοποιήσεων με ισχυρή παρουσία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε περισσότερες από 20 χώρες παγκοσμίως μέσω του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών της. Αποτελεί τη μεγαλύτερη, αμιγώς, ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο. Σήμερα, το άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης σε κλάδους ανάμεσα στους οποίους είναι τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα, ο τουρισμός, η ενέργεια, η βιομηχανία κι η ναυτιλία. Η EUROCERT αποτελεί τον φορέα πιστοποίησης του σήματος  «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» που επιβεβαιώνει την ελληνικότητα στην ιδιοκτησία, τη βάση και την παραγωγή των επιχειρήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.eurocert.gr
 
 
 
Καραγκιουλέ Άννη, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
τηλ.: 6944562025 e-mail: anniekaragioule@ella-dikamas.gr, http://ella-dikamas.gr/