ΝΕΑ & Μ.Μ.Ε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
04 Ιουν
Αθήνα, 4 Ιουνίου 2024
Δελτίο τύπου
 
 
4 Εταιρίες-Μέλη φιλοξένησαν την 16η Ολομέλεια της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στην Πάτρα

Το Σάββατο 1η Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε η 16η Ολομέλεια της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στην Πάτρα, στην οποία συμμετείχαν 32 εταιρίες- Μέλη.  Η Πάτρα, που φιλοξένησε με απόλυτη επιτυχία τη διοργάνωση, αποτελεί την Έδρα των εταιριών Λουξ, ΧΙΩΝ, Coffee Island, Evlogia, που ως οικοδεσπότες υποδέχτηκαν με θέρμη τους επιχειρηματίες και τις οικογένειές τους.

 Η 16η Ολομέλεια ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου με τις επισκέψεις των Μελών της Κοινότητας στις εγκαταστάσεις της Coffee Island, Λουξ, ΧΙΩΝ, Evlogia. Νωρίς το απόγευμα στην κλειστή Ολομέλεια τα Μέλη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν project σχετικά με τις συνέργειες σε χώρες του εξωτερικού και εσωτερικής αγοράς ενώ παρουσιάστηκε και αξιολογήθηκε το αποτύπωμα των μέχρι τώρα ενεργειών που υλοποιούνται στο πρώτο εξάμηνο του έτους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ ανακήρυξε ένα από τα ιδρυτικά Μέλη, τον Μιχάλη Τσαούτο, ως επίτιμο Μέλος της Πρωτοβουλίας, για την καίρια συμβολή του στην υλοποίηση του οράματος και την εξέλιξη της Κοινότητας. Ταυτόχρονα, η Πρωτοβουλία καλωσόρισε τη Mega Brokers ως νέο Υποστηρικτή, εκπροσωπούμενη από τον Τάσο Χατζηθεοδοσίου, Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρίας, ο οποίος προχώρησε σε χαιρετισμό στην Κλειστή Ολομέλεια.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε η Ανοιχτή Ολομέλεια της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, στην οποία ήταν καλεσμένοι και τίμησαν τα Μέλη με την παρουσία τους, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης της Αχαΐας, όπως ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρος Βασιλικός και ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρης Μούρτζης. Οι καλεσμένοι απηύθυναν χαιρετισμό ενώ ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση, παρουσία δημοσιογράφων των ΜΜΕ της περιοχής, με θέμα την τοπική εγχώρια παραγωγή κι επιχειρηματικότητα τις τελευταίες δεκαετίες. 
Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκαν οι απονομές του βραβείου «Το σήμα μας παντού» στις εταιρίες- Μέλη που εφαρμόζουν αποτελεσματικά τη χρήση του σήματος ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στην εταιρία και στα προϊόντα τους και έλαβαν: Ζάβαλος - Cartontec (Χρυσό), Οικογένεια Βολιώτη (Αργυρό), Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης (Χάλκινο).
Επίσης, η ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ τίμησε την εταιρία Απόστολος Παπαδόπουλος για την αδιάκοπη παρουσία της στο σύνολο των Ολομελειών που έχει πραγματοποιήσει η Κοινότητα μέχρι σήμερα καθώς και για την προσφορά της στο έργο της Πρωτοβουλίας. Ταυτόχρονα, βράβευσε τη Nομικό, Χρυσιήδα Πουλάκου, για τη συμβουλευτική της καθοδήγηση στα Μέλη της Πρωτοβουλίας σε θέματα Εργατικού Δικαίου.
Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι απονομές της πιστοποίησης ETHOS από το διεθνή φορέα πιστοποιήσεων EUROCERT, σε εταιρίες που κατάφεραν να σημειώσουν υψηλό ποσοστό κατόπιν αξιολόγησής τους για την τήρηση αρχών της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, της Βιωσιμότητας και του Σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το σήμα ETHOS “Platinum” παρέλαβε η εταιρία Vitex και το ETHOS “Gold” η εταιρία ΧΙΩΝ. 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι με τα προϊόντα των εταιριών – Μελών δημιουργήθηκε το δείπνο των Μελών, επιβεβαιώνοντας ότι τα ελληνικά προϊόντα αποτελούν βάση της καθημερινής διατροφής και πυλώνα σύνδεση της παραγωγής με το γαστρονομικό πολιτισμό της χώρας. 
Οι οικοδεσπότες παρέθεσαν γεύματα σε εμβληματικούς χώρους της περιοχής, όπως στις πρωτότυπες αθλητικές εγκαταστάσεις του Προμηθέα στην Πάτρα, στο ιστορικό οινοποιείο της Achaia Clauss και στο αγρόκτημα Πινακάδες στην Αιτωλοακαρνανία, δίπλα στον Εύηνο Ποταμό.
Καθώς στόχος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ είναι η ανάδειξη του επιχειρηματικού πολιτισμού, έγινε επίσκεψη στο εκθεσιακό κέντρο της εταιρίας ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ (Ρίου Αντιρρίου), όπου ο  Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής, Πάνος Λούκας, παρουσίασε στα Μέλη τις κατασκευαστικές και τεχνικές προκλήσεις (έργα υποδομής, συντήρηση) που αντιμετωπίζει η Γέφυρα και το ρόλο της στην τουριστική Ανάπτυξη της περιοχής.  Το πρωί της Κυριακής, Μέλη της Κοινότητας επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Πατρών, όπου ο πρωτοσύγκελος Μητρόπολης, Αρτέμιος Αργυρόπουλος, τους περιέγραψε την ιστορία του ναού καθώς και το βίο του Αγίου Ανδρέα.
 
Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι εξής εταιρίες:
Agrino, Λουξ, Νιτσιάκος, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, Ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Πηγή Δινάκη, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, HellasFrost, PetrouNuts, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless EC, TheWritingFields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Μανδρέκας, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- MeatCompany,, TottisPack,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κρόκος  Κοζάνης, ΧΙΩΝ, Δ. Κορωνάκης, Ε. Θυμέλης, ΔΙΡΦΥΣ, Κτήμα Σκούρα, Τυροκομείο Καρακάνας, Τρικαλινός, Μύλοι Δάκου, Μύλοι Θράκης, CARTONTEC, Γεωδή, ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ, Οικογένεια Στεργίου, Domus, VITEX, Κατράδης, Forlabels, FLEXIA, Elikon Graphic Arts, Φάρμα Κουκάκη, Καρύδης Labels, SABO, SEPTONA, Πρόκος, Βολιώτης Family, Organic 3S, 3αλφα, Coffee Island, Polyplast, Nikolopoulou,evlogia, Οικογένεια Χριστοδούλου, Mediline, GR.INOX, Viospiral, Αφοί Κοροντζή, Pressious Arvanitidis
 
Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ:
Σκοπός της «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας για το