ΝΕΑ & Μ.Μ.Ε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
15 Μαϊ

                                                                                                                    Αθήνα, 13 Μαΐου 2019


                                                                

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέο Μέλος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ το Τυροκομείο «Καρακάνας»


Η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ υποδέχεται το Τυροκομείο «Καρακάνας» στα Μέλη της επιβεβαιώνοντας τη συστηματική αριθμητική της επέκταση και ενισχύοντας παράλληλα το έργο της ανάδειξης του σύγχρονου  Ελληνικού παραγωγικού και επιχειρηματικού  πολιτισμού ως του μόνου βιώσιμου σχήματος ανάπτυξης της εθνικής Οικονομίας.
Ειδικότερα, το  Τυροκομείο «Καρακάνας» αποτελώντας τρίτης γενιάς οικογενειακή επιχείρηση, διαγράφει σημαντική παρουσία στον κλάδο της Ελληνικής Τυροκομίας από το 1970, όταν ξεκίνησε τη διαδρομή της από το Στεφανοβίκειο Μαγνησίας με τη δημιουργία της παραγωγικής της βάσης, από τον ιδρυτή της επιχείρησης Νικόλαο Καρακάνα, περνώντας από την οικογενειακή, κτηνοτροφική εκμετάλλευση με έδρα και τόπο καταγωγής την Βλάστη του νομού Κοζάνης στην οργανωμένη τυροκομία.
Αξίζει να τονιστεί, ότι το νέο Μέλος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, το Τυροκομείο «Καρακάνας», διαθέτει τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στην ίδια περιοχή έχοντας προβεί σε ριζική ανακατασκευή και επέκτασή τους το 1995 ενώ η δυναμική που χαρακτηρίζει την εταιρεία επιβεβαιώνεται από την τεχνογνωσία και την ποιότητα που προσφέρει με τις γνώσεις και την καθοδήγησή του ο Παναγιώτης Καρακάνας, Τεχνολόγος Τροφίμων με Master στην Επιστήμη και Τεχνολογία Γάλακτος στο Reading University του Λονδίνου.
Με σεβασμό στην παράδοση και με γνώμονα την ποιότητα, η εταιρεία Τυροκομείο «Καρακάνας» έχει δημιουργήσει το 2003 και το 2009 δύο ιδιόκτητα σημεία πώλησης των προϊόντων της εντός της πόλης του Βόλου ενώ σχεδιάζει την περαιτέρω ανάπτυξή της με το άνοιγμα ενός τρίτου σημείου πώλησης, δικής της ιδιοκτησίας, για το 2019. Η χρονιά αυτή αποτέλεσε παράλληλα έναυσμα για σημαντικές συνεργασίες της εταιρείας εντός και εκτός συνόρων καινοτομώντας και επεκτείνοντας την γκάμα των προϊόντων της, που πλέον φέρουν το σήμα αναγνωρισιμότητας “ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ”.
 
Το Τυροκομείο «Καρακάνας», τα τελευταία χρόνια πρωτοπορεί διεθνώς με μοναδικά προϊόντα στον χώρο της παγκόσμιας τυροκομίας όπως το Μαυροσκορδάτο (ημίσκληρο τυρί με μαύρο σκόρδο ελληνικής παραγωγής) και το κανναβότυρο KaraCanna (ημίσκληρο τυρί με ανθό και σπόρο από την πρώτη αδειοδοτημένη ελληνική οργανική βιομηχανική κάνναβη).
Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι 56 εταιρείες:
Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, Φλώρινας Δινάκη, Brava, EZA, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, Hellas Frost, Petrou Nuts, Captain’s, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The Writing Fields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Χαρτέλ, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Cretan Mill, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- Meat Company, Αφοί Χαΐτογλου, Tottis Pack, Regina, Draculi Coffee, Αποστακτήρια Καλλικούνη,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Οινοποιία Γεωργιάδη, Πυρήνας , Biosolids, Κρόκος  Κοζάνης, ΧΙΩΝ, Γεωργική Ανάπτυξη, Δ. Κορωνάκης, Ε. Θυμέλης, ΔΙΡΦΥΣ, Κτήμα Σκούρα, Καρακάνας Παναγιώτης, Τρικαλινός, Μύλοι Δάκου
 
Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»:
 
Σκοπός της ένωσης «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση και έλεγχο που διεξάγει αποκλειστικά η μεγαλύτερη Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων EUROCERT A.Ε βάσει ειδικού προτύπου απαιτήσεων με συγκεκριμένα και μετρήσιμα κριτήρια. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας  www.ella-dikamas.gr
 
Λίγα λόγια για την EUROCERT Α.Ε.
Η EUROCERT είναι ένας ανεξάρτητος φορέας Επιθεωρήσεων, Ελέγχων και Πιστοποιήσεων με ισχυρή παρουσία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε περισσότερες από 25 χώρες παγκοσμίως μέσω του εκτεταμένου δικτύου συνεργατών της. Αποτελεί τη μεγαλύτερη, αμιγώς, ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο. Σήμερα, το άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης σε κλάδους ανάμεσα στους οποίους είναι τα τρόφιμα και τα αγροτικά προϊόντα, ο τουρισμός, η ενέργεια, η βιομηχανία κι η ναυτιλία. Η EUROCERT αποτελεί τον φορέα πιστοποίησης του σήματος  «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» που επιβεβαιώνει την ελληνικότητα στην ιδιοκτησία, τη βάση και την παραγωγή των επιχειρήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.eurocert.gr
 
Καραγκιουλέ Άννη, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
τηλ.: 6944562025 e-mail: anniekaragioule@ella-dikamas.gr, http://ella-dikamas.gr/