ΝΕΑ & Μ.Μ.Ε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
22 Απρ
Αθήνα, 22 Απριλίου 2020
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ «στη μάχη» κατά του COVID-19
 
Η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ αφουγκραζόμενη την ιδιάζουσα κατάσταση που βιώνει το σύνολο της χώρας, λόγω της πανδημίας, θεωρεί μέλημα και προτεραιότητα την προσφορά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θέλοντας να εκφράσει έμπρακτα και ουσιαστικά την ευγνωμοσύνη της στους ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό πανελλαδικά στηρίζοντας τα περιφερειακά Νοσοκομεία, που πρωτοστατούν στις προσπάθειες για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των συμπολιτών μας.
 
Ειδικότερα, η ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε. – ΖΑΓΟΡΙ προχώρησε στη δωρεά ειδικών κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Ταυτόχρονα και το Μέλος ΜΕΓΑ, έχει προχωρήσει στη δωρεά 20 νοσοκομειακών κλινών, σχεδιασμένων με ειδικές προδιαγραφές για ΜΕΘ, προς το Υπουργείο Υγείας. Επιπλέον, η SKAG σε συνεργασία με άλλες εταιρίες του Συνδέσμου Προμηθευτών Χαρτοπωλείου προέβη σε δωρεά Θαλάμου κάθετης ροής και αρνητικής πίεσης για τον COVID-19 στο Νοσοκομείο της Σύρου. Παράλληλα, η εταιρία Hellas Frost προμηθεύει 1 μονάδα αρνητικής πίεσης στο ΓΝΑ Αλεξανδρουπόλεως ενώ και η εταιρία CARTONTEC στέκεται δίπλα στο ΕΣΥ δωρίζοντας 1 κλίνη ΜΕΘ ειδικών προδιαγραφών στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
 
Ένα ακόμα Μέλος της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, η ΜΕΒΓΑΛ, προχώρησε σε δωρεά εργαστηριακού εξοπλισμού στο Εργαστήριο  Μικροβιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, η Agrino  προσέφερε 400 εξειδικευμένες ολόσωμες στολές, 3.000 μάσκες υψηλών προδιαγραφών προστασίας και 2.000 ασπίδες προστασίας προσώπου στο Νοσοκομείο Αγρινίου, στο Νοσοκομείο Καστοριάς και σε άλλα 4 Νοσοκομεία της χώρας. Ταυτόχρονα, το Κτήμα Γεροβασιλείου έχει ενισχύσει το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας με προστατευτικό εξοπλισμό για τους γιατρούς.
 
Στα Μέλη της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ τα οποία στηρίζουν το ΕΣΥ συγκαταλέγεται το Κτήμα Σκούρα, το οποίο από κοινού με άλλες 12 τοπικές επιχειρήσεις της Αργολίδας προχώρησαν σε δωρεά υλικών ιατρικής προστασίας, όπως απλές και ενισχυμένες μάσκες, στολές, ποδονάρια, γυαλιά και χειρουργικά καπέλα, σε όλες τις υγειονομικές μονάδες του νομού, ενώ η εταιρία ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ προχώρησε σε δωρεά στο Νοσοκομείο Ελπίς.
 
Πολύ σημαντική είναι και η προϊοντική συνεισφορά σε Νοσοκομεία, Υγειονομικές μονάδες της χώρας αλλά και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που δοκιμάζονται ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, από τα Μέλη της Πρωτοβουλίας Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, ΧΗΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε – ΖΑΓΟΡΙ, ΗΛΙΟΣ, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Αυγά Βλαχάκη, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Απόστολος Παπαδόπουλος-Meat Company, Regina,  Draculi Coffee, Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, ΧΙΩΝ, Κορωνάκης, Δίρφυς, Καρακάνας Παναγιώτης, Μύλοι Δάκου, Μύλοι Θράκης, Polyeco, ΜΕΒΓΑΛ, Οικογένεια Στεργίου.
 
 
Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»:
 
Σκοπός της «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση.
 
Λίγα λόγια για την EUROCERT Α.Ε.
Η EUROCERT είναι ένας ανεξάρτητος φορέας Επιθεωρήσεων, Ελέγχων και Πιστοποιήσεων με ισχυρή παρουσία τόσο στην ελληνική αγορά όσο και σε περισσότερες από 40 χώρες παγκοσμίως. Αποτελεί τη μεγαλύτερη, αμιγώς, ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο. Διαθέτει άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό που επιτρέπει στην εταιρεία να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών ελέγχου και πιστοποίησης σε κλάδους όπως τα τρόφιμα και ο τουρισμός.
 
Καραγκιουλέ Άννη, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
τηλ.: 6944562025 e-mail: anniekaragioule@ella-dikamas.gr, http://ella-dikamas.gr/