ΝΕΑ & Μ.Μ.Ε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
11 Ιουν
Η ΕΖΑ Πρότυπος Ελληνική Ζυθοποιία και η βιομηχανία αναψυκτικών και χυμών ΛΟΥΞ  Μαρλαφέκας ΑΒΕΕ ανακοινώνουν την εμπορική συνεργασία τους, στα πλαίσια της ανάπτυξης των ελληνικών προϊόντων τους και την ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Βιομηχανίας μέσα από διανεμητικές και εμπορικές  συνέργειες σε επιλεγμένες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας.

Η ΛΟΥΞ είναι η πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη αμιγώς ελληνική εταιρία στον κλάδο των αναψυκτικών και χυμών και κατέχει σταθερά τη 2η θέση στην αγορά ανάμεσα στις πολυεθνικές, με μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης. Τα προϊόντα της, έχουν κερδίσει την αγάπη του καταναλωτικού κοινού και βάσει των αποτελεσμάτων της, αποτελεί παράδειγμα ποιότητας, συνέπειας και επιτυχίας αναδεικνύοντας τις δυνατότητες της Ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Σήμερα διαθέτει τρεις ιδιόκτητες υπερσύγχρονες μονάδες, που εκτείνονται σε συνολική έκταση 33.000 τμ. Η πρώτη είναι στην περιοχή Κεφαλόβρυσο όπου γίνεται η παραγωγή των προϊόντων της, η δεύτερη είναι το κέντρο διανομής της που βρίσκεται στην περιοχή Σαραβάλι και η τρίτη μονάδα βρίσκεται στο Αίγιο όπου γίνεται η καθετοποιημένη παραγωγή της συσκευασίας P.E.T. Επιπλέον, από το Νοέμβριο του 2008 η ΛΟΥΞ δημιούργησε ένα νέο, άρτια εξοπλισμένο κέντρο logistics στην Αττική. Η ανάπτυξη του δικτύου της, υποστηρίζεται από 450 και πλέον αντιπροσώπους που καλύπτουν γεωγραφικά το σύνολο της χώρας. Ακόμη, έχει παρουσία σε παγκόσμιο επίπεδο και πραγματοποιεί εξαγωγές σε 17 χώρες.  

Η ΕΖΑ πρότυπος ελληνική ζυθοποιία, μία από τις δυναμικότερες παρουσίες του κλάδου ζυθοποιίας, δημιουργήθηκε το 1989 και είναι μία αμιγώς ελληνικής ιδιοκτησίας εταιρεία που συμμετέχει ενεργά στην αποκεντρωμένη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Διαθέτει στην Αταλάντη Φθιώτιδας ένα σύγχρονο εργοστάσιο ζύθου όπου παράγει τέσσερις εξαιρετικές ελληνικές μάρκες μπύρας, την Pils Hellas,  την Berlin Premium Lager, την ΕΖΑ premium pilsener και την BLUE island. Το 2015, η ΕΖΑ λανσάρει στην ελληνική αγορά πέντε νέα, καινοτόμα προϊόντα ανώτερης ποιότητας και άριστης τιμής, στα πλαίσια της ικανοποίησης του Έλληνα καταναλωτή.

Τρία από τα νέα προϊόντα λανσάρονται κάτω από την μάρκα Blue island, τα δύο είναι γεύσεις μπύρας με φυσικό χυμό (Fizzy Lemon Radler, Pink Grapefruit Radler) και το τρίτο, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ποτό με βάση την βύνη, ελεύθερο γλουτένης και αλκοόλης με γεύση αχλάδι Pear Delight ενώ τα άλλα δύο προϊόντα ανήκουν στην κατηγορία των specialties, κάτω από την νέα ελληνική μάρκα Odyssey (White and Red).

Η συνεργασία της ΛΟΥΞ και της ΕΖΑ έχει σαν στόχο να ενισχύσει με τον καλύτερο τρόπο ένα ευρύ δίκτυο διανομής με προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας από ελληνικά χέρια και κεφάλαια με προτεραιότητα την κάλυψη όλων των αναγκών των πρατηριούχων, των χονδρεμπόρων και των λιανοπωλητών, με ένα άριστο επίπεδο εξυπηρέτησης της πώλησης και με ουσιαστική στήριξη των προσπαθειών και της κερδοφορίας των συνεργατών τους.

Παράλληλα  η συνεργασία των δυο προτύπων Ελληνικών βιομηχανιών έχει σαν στόχο να φέρει κοντά σε κάθε νοικοκυριό την ξεχωριστή  απόλαυση που προσφέρουν τα  υψηλής ποιότητας  προϊόντα τους ξεπερνώντας εμπόδια και πρακτικές του παρελθόντος.

Η ΛΟΥΞ και η ΕΖΑ, εκτός της εμπορικής συνεργασίας τους, μελετούν ένα πλάνο εξωστρέφειας με συνεργασία και στις εξαγωγές στοχεύοντας στην αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων των ελληνικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο με προτεραιότητα την καινοτομία και την ποιότητα.