ΝΕΑ & Μ.Μ.Ε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
16 Οκτ
 «Με παρουσία επτά νέων Μελών, τοπικών φορέων και επιχειρηματιών η 5η Ολομέλεια ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ στη Θεσσαλονίκη»
Την 5η Ολομέλεια στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ με σκοπό τον απολογισμό του έργου της και τον προγραμματισμό των επερχόμενων συλλογικών δράσεων για την επίτευξη της αποστολής της. Τηρώντας την εκ περιτροπής επίσκεψη στην Έδρα των Μελών της, η Ολομέλεια πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 21-23 Σεπτεμβρίου 2018.
Με την ολοένα και αυξανόμενη ένταξη νέων Μελών στην Πρωτοβουλία και τη σύμπραξή τους για την ανάδειξη της Ελληνικής επιχειρηματικότητας, η Ολομέλεια ξεκίνησε τις εργασίες της με την υποδοχή των νέων Μελών-επιχειρήσεων που αριθμούν τις 46 μέχρι σήμερα και που τηρούν την ελληνικότητα στο τρίπτυχο της Έδρας, Παραγωγής και Ιδιοκτησίας τους.
Με βασικούς θεματικούς άξονες τον Δημόσιο Διάλογο, τις Συνέργειες των Μελών για την ανάπτυξη της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ εντός και εκτός συνόρων, καθώς και τα κοινά projects για την ενίσχυση της δυναμικής της Πρωτοβουλίας, στην ατζέντα της Ολομέλειας συμπεριλήφθηκαν και τα ζητήματα της αναγνωρισιμότητας του σήματος από το καταναλωτικό κοινό, αλλά και των ενεργειών για περαιτέρω προβολή της ένωσης. Επιπλέον, στο σημαντικό στιγμιότυπο της ομιλίας του προσκεκλημένου Καθηγητή Φιλοσοφίας, κ. Θεοφάνη Τάση, με τίτλο «Αυθεντικότητα και επιχειρείν στην εικονιστική κοινωνία», συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην επιχειρηματικότητα παράλληλα με τις μεταβολές του σύγχρονου τρόπου ζωής.
Ακολούθησε ανοιχτή εκδήλωση με παρουσίαση του οράματος και των δράσεων της Πρωτοβουλίας, καθώς επίσης και απονομή των πιστοποιήσεων σε 7 νέα Μέλη της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης  κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αξιότιμος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας, κ. Γερακίνα Μπισμπινά, ο Πρόεδρος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και Κολλεγίου Περρωτής, κ. Πάνος Κανέλης, , ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ, κ. Αθανάσιος Σαββάκης , ο πρώτος Αντιπρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θες/κης, κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Παναγιώτης Χασάπης, καθώς και εκπρόσωποι των δύο ευγενικών χορηγών, Alpha Bank και Εθνικής Τράπεζας . Η Πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συνεχίζει δυναμικά το έργο της για την προώθηση του κρίσιμου ρόλου της Ελληνικής επιχειρηματικότητας ως του μόνου βιώσιμου μοντέλου επανεκκίνησης της Ελληνικής Οικονομίας.
Να σημειωθεί ότι στην πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ συμμετέχουν οι εταιρείες:
 
Agrino, ΕΨΑ, Λουξ, Νιτσιάκος, Ζαγόρι, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, ΜΕΓΑ, ΗΛΙΟΣ, ΝΗΣΟΣ, ΑΓΑΝ, Βίκος, Φλώρινας Δινάκη, Brava, EZA, Ευβοϊκή Ζύμη, Ποτοποιία Βαρβαγιάννη, SKAG, KΥΚΝΟΣ, Hellas Frost, Petrou Nuts, Captain’s, Βιολάντα, Κτήμα Γεροβασιλείου, Endless-Ευρωχαρτική, The Writing Fields, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Aβγά Βλαχάκη, Χαρτέλ, Galenica, Camper-Gaz, Μανδρέκας, Cretan Mill, Χρυσά αυγά, Απ. Παπαδόπουλος- Meat Company, Αφοί Χαΐτογλου, Tottis Pack, Regina, Draculi Coffee, Αποστακτήρια Καλλικούνη,  Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης, Sativa, Αμπελώνες Ναβαρίνο, Κτήμα Βιβλία Χώρα, Οινοποιία Αφοί Γεωργιάδη, Πυρήνας, Biosolids
 
 
 
Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ»:
 
Σκοπός της ένωσης «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ» είναι η ανάδειξη και προώθηση του σύγχρονου επιχειρηματικού και παραγωγικού πολιτισμού της χώρας μας, καθώς και η πληροφόρηση της Ελληνικής κοινωνίας για το πλεόνασμα προστιθέμενης αξίας που προσφέρουν οι Ελληνικής ιδιοκτησίας παραγωγικές – μεταποιητικές επιχειρήσεις προς όφελος της ανάπτυξης και της ευημερίας μας. Στην πρωτοβουλία «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» καλούνται να συμμετέχουν όλες οι Ελληνικές παραγωγικές – μεταποιητικές εταιρείες που διατηρούν στην Ελλάδα το τρίπτυχο: Έδρα, Παραγωγή και Ιδιοκτησία. Η συμμετοχή στην πρωτοβουλία και η χρήση του σήματος «ΕΛΛΑ-∆ΙΚΑ ΜΑΣ» απαιτούν ειδική πιστοποίηση και έλεγχο που διεξάγει αποκλειστικά η μεγαλύτερη Ελληνική Εταιρεία Ελέγχων & Πιστοποιήσεων EUROCERT A.Ε βάσει ειδικού προτύπου απαιτήσεων με συγκεκριμένα και μετρήσιμα κριτήρια.
 
 
Καραγκιουλέ Άννη, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
τηλ.: 6944562025 e-mail: anniekaragioule@ella-dikamas.gr, http://ella-dikamas.gr/