ΝΕΑ & Μ.Μ.Ε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
14 Σεπ
1η Πανελλαδική Περιβαλλοντική Δράση ΕΚΕ της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Συμμετέχουσες εταιρίες: 27 ως σήμερα

Εθελοντές – Προσωπικό: Πάνω από 800 άτομα μέχρι σήμερα

Σύνολο διαφορετικών σημείων δράσης: Πάνω από 20 σε όλη την Ελλάδα
 
Με αφορμή την καθιέρωση του 3ου Σαββάτου του Σεπτεμβρίου ως «Παγκόσμια ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών», δηλαδή φέτος στις 18/09/2021, αλλά και με γνώμονα τη σημαντική καταστροφή που υπέστησαν λόγω πυρκαγιών πολλές περιοχές της Ελλάδας, η πρωτοβουλία ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ πραγματοποιεί στις 19/09/2021 την 1η Πανελλαδική Περιβαλλοντική δράση ΕΚΕ. Για τον καλύτερο και αποδοτικότερο συντονισμό της ενέργειας έχουν επιλεγεί στρατηγικά σημεία δράσης σε όλη την Ελλάδα, όπως αυτή στο Δήμο Μαντουδίου στην Εύβοια.  
«Πρωταγωνιστής» της δράσης, πέρα από τα Μέλη-Εθελοντές που θα λάβουν μέρος, είναι ο «ΕΛΛΑ-ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ», η μασκότ που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της δράσης με στόχο να «αφυπνίσει» και να προσκαλέσει από τα Μέλη της Πρωτοβουλίας ακόμα περισσότερους εργαζομένους μαζί με την οικογένεια και τους φίλους τους ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά και με την πιο μικρή πράξη τους στον καθαρισμό και την προστασία του περιβάλλοντος. Η δράση συνοδεύεται από το μήνυμα «Η δύναμη να είμαστε όλοι μαζί».
Μέσα από τη συμμετοχή των Αναδόχων-εταιριών, ατομικά και συλλογικά, γινόμαστε κρίκοι μιας «πράσινης αλυσίδας», που ορθά και αποτελεσματικά επιβεβαιώνει το μήνυμα της περσυνής καμπάνιας της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, «όταν είμαστε μαζί είμαστε τόσο μα τόσο δυνατοί»!
Σύντομα προγραμματίζονται ακόμα περισσότερες σημαντικές δράσεις πανελλαδικής εμβέλειας για το περιβάλλον και την κοινωνία.