ΝΕΑ & Μ.Μ.Ε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
13 Μαρ
Η σύγχρονη πραγματικότητα θα ήταν πολύ διαφορετική αν όλοι αγκαλιάζαμε την εθνική παραγωγή. Ενισχύοντας την ελληνική παραγωγή, συμβάλλουμε στη διατήρηση και στην αύξηση των θέσεων εργασίας στη χώρα μας! Όταν αγοράζετε από μια ελληνική επιχείρηση, βοηθάτε το γείτονά σας να εξασφαλίσει θέρμανση, μια μητέρα να γεμίσει το οικογενειακό τραπέζι, έναν πατέρα να πληρώσει το δάνειο , ένα φοιτητή να ολοκληρώσει τις σπουδές του και ένα νέο να μπει στην αγορά εργασίας.

Οι πολυεθνικές εταιρίες που κατέχουν τα υψηλότερα μερίδια αγοράς στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης παράγουν στη χώρα μας ένα μικρό μόνο αριθμό από τα προϊόντα που διαθέτουν στην Ελληνική αγορά , είτε σε δικές τους εγκαταστάσεις, είτε με «φασόν» σε ελληνικές επιχειρήσεις. Με εταιρική έδρα εκτός Ελλάδας αφαιρούνται από τα δημόσια ταμία της χώρας μας κάθε χρόνο κεφάλαια ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ και επιπλέον έσοδα από την απόδοση μερίσματος. Ενώ οι ξένες επιχειρήσεις προκαλούν εκροή κεφαλαίων , αντίστοιχα, οι ελληνικές επιχειρήσεις ενισχύουν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας με ίδια κεφάλαια και μέσω της εξωστρέφειας, συμβάλλουν στην αύξηση του Α.Ε.Π., αποτελώντας πολύτιμη πηγή στήριξης της εγχώριας οικονομίας.

Ως συνειδητοποιημένοι καταναλωτές, έχουμε την υποχρέωση να επιλέγουμε μόνο τα προϊόντα εκείνα , τα οποία φέρουν ένδειξη ελληνικότητας στη συσκευασία τους. Για κάθε προϊόν που βρίσκεται σε όλα τα supermarket και παράγεται από ομίλους πολυεθνικών , υπάρχει ένα αντίστοιχο προϊόν Ελληνικής Παραγωγής και ιδιοκτησίας, το οποίο είναι κατά κανόνα πιο οικονομικό και εξαιρετικής ποιότητας και αυτό οφείλουμε να αναζητήσουμε. Οι μεγάλες και μικρές ελληνικές παραγωγικές μονάδες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, προσφέροντας εργασία, εισφορές , φόρους και μακροπρόθεσμες επενδύσεις στη χώρα μας και οφείλουμε να τις αναδείξουμε και να τις επιβραβεύσουμε.

Έτσι δημιουργήθηκε το « ΕΛΛΑ - ΔΙΚΑ ΜΑΣ », ένα σήμα που θα πιστοποιεί την ελληνικότητα των προϊόντων που προέρχονται από τη δική μας γη, από έλληνες επιχειρηματίες που παρά τις αντιξοότητες και την ύφεση που παρουσιάζει επί τόσα χρόνια η χώρα μας, κατάφεραν να παραμείνουν ελληνικές, να διατηρήσουν τα κεφάλαια και την έδρα τους στην Ελλάδα, συνεχίζοντας τη δραστηριότητά τους με ενεργή κοινωνική δράση και συνεχείς επενδύσεις, για να μπορούν να μας προσφέρουν το καλύτερο. Αυτή είναι η Ελλάδα που αγαπάμε και θα συνεχίσουμε να επιβραβεύουμε. Κάντε και εσείς τη σωστή κίνηση, επιλέγοντας ένα γνήσια ελληνικό προϊόν!